Dosar Belina. Rovana Plumb: Atac la Guvern, atac la PSD

Rovana Plumb și-a studiat dosarul trimis de procurorii DNA, Comisiei juridice a Camerei Deputaților. Aceasta susține că nu a încălcat legea şi că dosarul "este un atac pentru destabilizarea statului de drept şi a ordinii constituţionale". 

"Am văzut dosarul, nu pot să vă dau niciun detaliu din dosar, dar pot să spun cu fermitate şi cu toată sinceritatea că nu sunt vinovată, că nu am încălcat legea - ambele hotărâri de Guvern sunt date cu respectarea legislaţiei. Consider că este un atac la Guvern, consider că este un atac la PSD, consider că este un atac pentru destabilizarea statului de drept şi a ordinii constituţionale. Voi veni la Comisia juridică şi îmi voi expune punctul de vedere", a spus Plumb, la ieşirea de la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, unde a fost însoţită de un avocat, scrie Agerpres.

Întrebată dacă dosarul Belina afectează imaginea Guvernului, Plumb a spus că nu, dar că s-a încercat acest lucru. 

"Consider că nu afectează (imaginea Guvernului - n.r.) dosarul Belina. Probabil că s-a încercat lucrul acesta", a susţinut Plumb, reiterând faptul că nu îşi va da demisia din Guvern pentru că nu a încălcat nicio lege. 

Ea a spus că fiecare dintre colegii săi parlamentari "va vota după cum îi va dicta conştiinţa". 

Rovana Plumb a mai declarat că nu a avut o discuţie privată pe tema acestui dosar cu premierul Mihai Tudose. "Toate discuţiile le-am purtat pe această temă numai în cadrul Biroului Permanent Naţional, cu domnul prim-ministru Tudose nu s-a discutat decât în cadrul şedinţei de Guvern. Nu pe acest subiect", a precizat ea. 

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, să transmită Comisiei juridice solicitarea DNA privind urmărirea penală a deputatului PSD Rovana Plumb, comisia urmând să estimeze timpul necesar pentru întocmirea raportului. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel