Hilde Brandl, apel: Redați onoarea Parlamentului!

Liberala Hilde Brandl transmite un mesaj parlamentarilor în contextul votului pentru încuviințarea urmăririi penale cerută de DNA pentru ministrul Rovana Plumb. 

”Dragi parlamentari, veți avea în curând de votat în plen cererea DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale în cazul unor miniștri asupra cărora există suspiciunea că au încălcat legea. Fără încuviințarea dumneavoastră, justiția din România nu va putea niciodată să afle adevărul, astfel că asupra acestor miniștri va plana mereu o suspiciune nedreaptă, atâta timp cât nu există o decizie a unui complet de judecată”, scrie Hilde Brandl, președintele Organizației Oamenilor de Afaceri, PNL-București, într-o scrisoare publică adresată deputaților și senatorilor români.

”Dragi parlamentari, vă rog să vă gândiți la onoarea și demnitatea colegilor dumneavoastră și să nu-i transformați pe acești miniștri într-o categorie specială de cetățeni, cu mai multe drepturi decât restul cetățenilor României. Toți cetățenii României trebuie să aibă aceleași drepturi și toți trebuie să fim egali în fața legii”, crede liderul PNL.

[citeste si]

”Românii au opțiuni politice diferite și viziuni diferite asupra modului în care trebuie guvernată această țară. Cu toate acestea, românii nu vor fi niciodată de acord ca cetățenii care dețin și o anumită funcție sunt persoane speciale, cu drepturi speciale în fața legii”, transmite Brandl.

”Nu este rolul politicienilor și nici măcar al membrilor Parlamentului României să decidă dacă o persoană se face sau nu vinovată de încălcarea legii. Într-o democrație de tip euro-atlantic, doar un complet de judecată poate decide” crede Brandl. ”De aceea, vă rog, în numele cetățenilor onești din această țară, să redați onoarea și prestigiul Parlamentului. Puteți face acest lucru doar dacă nu mai folosiți această instituție ca pe un scut împotriva Justiției". "Nimeni nu este mai presus de lege" trebuie să fie un principiu după care se ghidează orice om onest din România. Fiți oameni onești și respectați electoratul care v-a votat!”. este mesajul transmis de liderul PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel