DNA - Rovana Plumb. Comisia juridică, decizie la propunerea lui Nicolicea

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, să propună Biroului permanent aprobarea unui termen de 14 zile pentru efectuarea anchetei în privinţa solicitării DNA de încuviinţare a urmăririi penale pentru Rovana Plumb.

Conducerea Camerei urmează să hotărască dacă mai acordă încă 14 zile pentru redactarea raportului în acest caz. 

"S-a aprobat să solicităm un termen de maxim 14 zile pentru efectuarea anchetei, urmând ca Biroul permanent să aprobe sau nu, iar, conform Regulamentului, Biroul permanent are posibilitatea să aprobe un termen între o zi şi 14 zile pentru redactarea raportului", a precizat preşedintele Comisiei, Eugen Nicolicea (PSD). 

Nicolicea a propus, iniţial, ca în termen de 14 zile comisia să efectueze ancheta în acest caz şi după încă 14 zile să întocmească raportul. El a spus că membrii Comisiei juridice trebuie să facă o anchetă în acest caz. Preşedintele acestui for a invocat în acest sens articolul 13 din legea răspunderii ministeriale care prevede că "dezbaterea propunerii de începere a urmăririi penale în Camera Deputaţilor sau în Senat se face pe baza raportului întocmit de o comisie permanentă care, în cadrul competenţei sale, a efectuat o anchetă privitoare la activitatea desfăşurată de Guvern sau de către minister", scrie Agerpres.

Gabriel Andronache, deputat PNL, a respins, însă, această propunere, menţionând că, în opinia liberalilor, potrivit Regulamentului, termenul maxim pentru întocmirea raportului este de 14 zile. "Au mai fost astfel de solicitări şi raportul a fost dat uneori de pe o zi pe alta. (...) Ceea ce faceţi dvs. este un artificiu. În opinia mea, intrăm în contradicţie cu prevederile Regulamentului", a susţinut Andronache. 

Liberalul Ioan Cupşa a menţionat că studierea dosarului se poate face în 7 zile, iar depunerea raportului Comisiei juridice să fie în maximum 14 zile. Reprezentantul USR, Ioan Stelian, a susţinut, la rândul său, ca în 7 zile să fie întocmit raportul. 

Discuţiile au fost tranşate prin vot, la propunerea lui Eugen Nicolicea fiind lăsată la latitudinea Biroului permanent posibilitatea prelungirii termenului de 14 zile în vederea depunerii raportului. 

În 27 septembrie, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis să transmită Comisiei juridice solicitarea DNA privind urmărirea penală a deputatului PSD Rovana Plumb. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel