Belina. Shhaideh, sesizare CCR. Tudose: Toader n-a mai venit cu răspunsul

Premierul Mihai Tudose a afirmat, luni, că vicepremierul Sevil Shhaideh a făcut o solicitare privind sesizarea Curţii Constituţionale a României (CCR) în dosarul Belina, iar ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, caută o încadrare a acţiunii. 

"Doamna ministru Sevil Shhaideh a făcut o solicitare în acest sens. Eu am adresat-o ministrului Justiţiei. Domnul ministru al Justiţiei a venit în şedinţa de Guvern şi ne-a prezentat faptul că a primit scrisoarea şi că încearcă să elaboreze un răspuns. De fapt, să încerce să vadă în ce măsură îşi poate fundamenta un document către Curtea Constituţională. De atunci, n-a mai venit cu răspunsul (...) Trebuie să am un feed-back de la Ministerul Justiţiei, de la domnul profesor, care înţeleg că încă caută o încadrare a acţiunii", a spus Tudose, întrebat la Antena 3 dacă Guvernul va sesiza CCR în dosarul cu privire la lacul Belina. 

Potrivit lui Tudose, în şedinţa de Guvern amintită, ministrul Justiţiei a avut argumente atât în favoarea, cât şi argumente în defavoarea acestui demers. "A rămas că se duce acasă să cerceteze", a precizat Tudose. 

De asemenea, întrebat dacă, în condiţiile în care Ministerul Justiţiei trimite către Guvern documentaţia, va fi sesizată CCR pe această speţă, Tudose a spus: "Numai după ce văd care sunt argumentele. Îmi fac şi eu evaluarea, fiindcă eu răspund de acest lucru". 

Şeful Executivului a mai spus că nu şi-a conturat o opinie pe această temă. "Nu am pe ce, dacă n-a venit cu nimic. Când va veni cu ceva, îmi fac şi eu o opinie pe baza argumentelor domniei sale", a mai afirmat Tudose. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel