Rovana Plumb. Cererea DNA de urmărire penală, RESPINSĂ

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins luni solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie referitoare la încuviinţarea efectuării urmăririi penale a fostului ministru al Mediului Rovana Plumb.

S-au înregistrat 14 voturi pentru respingerea solicitării DNA şi 9 voturi împotriva respingerii solicitării, a anunţat deputatul PNL Ioan Cupşa.

[citeste si]

Raportul comisiei urmează să fie supus votului plenului Camerei Deputaţilor în şedinţa de marţi.

Deputatul social-democrat Rovana Plumb a declarat luni că le-a subliniat "în mod expres" membrilor Comisiei juridice a Camerei faptul că este nevinovată, referitor la acuzaţiile DNA de complicitate la abuz în serviciu, şi a reiterat că niciodată nu a încălcat legea.

Rovana Plumb: Sunt nevinovată!

"În cadrul Comisiei juridice am expus punctul de vedere, împreună cu apărătorul meu, avocat Viorel Mocanu. Am subliniat faptul, în mod expres, că sunt nevinovată, referitor la acuzaţia pe care o aduce DNA de complicitate la abuz în serviciu, spunând foarte clar şi foarte ferm că niciodată nu am încălcat legea. În toată activitatea de ministru pe care am desfăşurat-o am tratat cu maximă responsabilitate şi am acţionat cu bună credinţă. Niciodată nu am avut cu vreo persoană vreo înţelegere ilicită sau nu am ajutat sau sprijinit în premise nelegale vreo persoană", a precizat Rovana Plumb, după audierea sa la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

Ea a adăugat că în activitatea sa de ministru a respectat legile ţării "în spiritul şi litera legii".

"Am subliniat faptul că nu a existat nicio citaţie, nicio chemare din partea DNA în ceea ce mă priveşte, că am aflat din presă (...) în cadrul negocierilor pe care le-am avut cu Comisia Europeană", a menţionat Rovana Plumb.

Aceasta a susţinut că în dosar nu există niciun fel de argument care să stea la baza acuzaţiilor, arătând că cele două HG-uri date în acest caz "sunt legale deoarece au toate avizele de la toate ministerele de linie şi de la tot ceea ce înseamnă aparat administrativ".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel