Documentul de mii de pagini, uitat în sertarele PMB. Ce conține ”cadoul” de pe masa primarului. Dezvăluirea lui Sebastian Burduja

Inquam Photos/ George Călin
Inquam Photos/ George Călin

Sebastian Burduja a vorbit despre ”cadoul” pe care Nicușor Dan îl are pe birou, încă de la începutul mandatului. 

Sebastian Burduja, candidat din partea PNL la Primăria Generală a Capitalei, afirmă că primarul în funcție, Nicușor Dan, nu a elaborat nici măcar un proiect pe fonduri europene. ”El trebuia să facă un singur lucru. Acum aproape 4 ani de zile, foștii mei colegi de la Banca Mondială, un colectiv excepțional, în frunte cu Marcel Heroiu, i-au făcut un document de câteva mii de pagini, care se cheamă Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană. Ca să acceseze bani din exercițiul 2021-2027, suntem în 2024, din Programul Operațional Regional (n.r. POR), dl Nicușor Dan trebuie să adopte această strategie. Ea este cu fundiță pe biroul lui, de aproape 4 ani de zile. Tot ce trebuia să facă era să o ia de pe birou și să o pună pe masa Consiliului General și să o adopte. Nu a fost în stare să facă asta și în momentul acesta Primăria Generală nu poate accesa banii fiindcă asta e condiția Comisiei Europene de a accesa bani din POR.

De aceea am această frustrare și, ca cetățean, m-am simțit dator să prezint candidatura mea, pentru că nu pot să stau să mă uit cum orașul se face praf.

În campanie s-a vorbit până acum și probabil că se va vorbi în continuare de usturoi, matematică, chestiuni abstracte care nu au legătură cu problemele bucureștenilor și eu constat că sunt singurul candidat care a venit și a pus pe masă niște proiecte concrete: parcuri noi în București, tunel urban în București, CET-uri modernizate, reabilitarea rețelei, energie geotermală”, a declarat Sebastian Burduja, la Realitatea Plus.

Citește și: De ce-i ignoră Nicușor Dan pe Firea și Burduja în cursa pentru București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel