Discurs Juncker. Florian Bodog: Sunt foarte bucuros

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a afirmat miercuri că l-a bucurat discursul rostit de preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, şi, în mod special, menţiunile sale despre ţara noastră, care primeşte o recunoaştere oficială a meritelor şi progreselor sale. 

"Sunt foarte bucuros că preşedintele Comisiei este un suporter al României şi în problema aderării ţării noastre la zona Schengen. Jean Claude Juncker a declarat că sprijină intrarea urgentă a ţării noastre în spaţiul Schengen. Într-adevăr, de foarte multă vreme, locul României este în acest spaţiu de securitate şi sper că ne vom ocupa foarte rapid locul care ne revine în interiorul Uniunii. La fel de important pentru mine, astăzi preşedintele Juncker a menţionat problema vaccinurilor în discursul său, susţinând că toţi copiii din România şi Italia trebuie să aibă acces la vaccinuri şi şansa unei vieţi sănătoase. Este un punct foarte important pentru noi că liderii Uniunii înţeleg necesitatea sprijinirii statelor membre în această luptă contra epidemiilor şi sunt sigur că sprijinul va primi o formă foarte concretă", a scris ministrul Sănătăţii pe Facebook. 

Florian Bodog a subliniat că atât el, cât şi colegii săi din Guvern au avut mai multe runde de întâlniri şi discuţii cu membrii Comisiei pe tema vaccinurilor şi se bucură că acolo am găsit deschidere şi înţelegere. 

"Deja colaborăm cu organismele europene, cu experţii europeni atât în domeniul aprovizionării cu vaccinuri, cât şi în politicile pro-vaccinare, iar rezultatele campaniei de vaccinare antirujeolică se văd. De asemenea, nu pot să nu menţionez faptul că principiul egalităţii pe care se fundamentează discursul de astăzi al liderului european ne îndreptăţeşte să fim optimişti cu privire la şansele României de a aduce la Bucureşti Agenţia Europeană pentru Medicamente", a conchis ministrul. 

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a propus miercuri, într-un discurs în plenul Parlamentului European, la Strasbourg, organizarea unui summit al UE la o zi după Brexit, la 30 martie 2019, în oraşul Sibiu, pentru a discuta despre viitorul blocului comunitar, relatează Reuters. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel