Din martie scăpăm de măşti și certificat verde, anunță ministrul Rafila! Revenim la NORMALITATE?

Pandemia se apropie de sfârşit / Foto: Pexels
Pandemia se apropie de sfârşit / Foto: Pexels

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, este de părere că amenințarea COVID-19 se va încheia, la nivel mondial, în această primăvară. Românii vor scăpa de mască și alte restricții în luna martie. 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat ce restricții ar putea fi eliminate din luna martie. Acesta estimează că în 3-4 săptămâni vom ajunge la un număr de cazuri de Covid similar cu cel de la finele anului 2021 și atunci vor fi reevaluate măsurile de sănătate publică. ”În următoarele 3-4 săptămâni, vom ajunge la un număr de cazuri similar cu cel de la mijlocul lunii decembrie, deci la o incidență apropiată de 1, și atunci sigur că putem discuta despre o reevaluare a măsurilor de sănătate publică și chiar la renunțarea la aceste restricții, cum ar fi acest document care este certificatul digital”, a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

Se aşteaptă o scădere importantă a ratei de infectare în următoarea lună

Întrebat dacă am putea scăpa și de mască la interior, ministrul a răspuns: ”Da, dar lucrurile acestea trebuie făcute gradual”. Ministrul a mai spus că speră să se renunțe și la starea de alertă ”care se prelungește de aproape doi ani în România”. ”Am discutat de mai multe ori despre data de 10 februarie, în apropierea acestei date s-a produs practic inversarea tendinței și probabil că 3-4 săptămâni de acum încolo vom asista la o scădere rapidă, să sperăm că rămâne așa. Avem 3 zile de scăderi consecutive, care sunt însoțite și de scăderi la nivelul spitalelor”, a mai spus Rafila.

Peste 2 milioane de români infectaţi

Ministrul Sănătății este de părere că peste 10 milioane de români s-au infectat, până acum, cu coronavirus. ”Cu siguranţă au făcut 10 milioane de persoane COVID, eu cred că au făcut şi mai mult de 10 milioane, pentru că discutăm de o tulpină extrem de transmisibilă pe de-o parte şi la care simptomatologia pentru mulţi dintre cei care se îmbolnăvesc este foarte redusă”, a afirmat Rafila. Oficial, în România, peste două milioane de oameni au fost diagnosticați cu boala. ”Intrăm pe un trend descrescător. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a confirmat asta." mai spune ministrul.

Vezi şi: Dr. Adrian Marinescu, anunț despre SFÂRȘITUL pandemiei COVID-19: Ceea ce toţi aşteptăm!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel