Dezastru în Bănie! Sepsi a învins-o pe CS Universitatea Craiova și s-a calificat în finala Cupei României

CS Universitatea Craiova și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe s-au întâlnit în manșa retur din semifinalele Cupei României.

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe s-a calificat în finala Cupei României la fotbal, după ce a învins-o pe Universitatea Craiova, deţinătoarea trofeului, cu scorul de 1-0 (0-0), joi seara, în deplasare, în manşa secundă a semifinalelor. Sepsi OSK, victorioasă şi pe teren propriu, cu 2-1, s-a impus prin golul marcat de Marius Ştefănescu (66), care a trecut uşor de Nicuşor Bancu după o degajare lungă a portarului Roland Niczuly.

CS Universitatea, marea favorită la câştigarea trofeului, a dezamăgit şi în acest meci, făcând un joc slab, deşi şi-a creat câteva ocazii de gol. În min. 4, oaspeţii putea primi penalty, după ce Vladimir Screciu l-a tras de tricou de Bogdan Mitrea în careu, la un corner, însă arbitrul nu a observat faza. Universitatea a avut prima ocazie mare a meciului, dar Alexandru Creţu a trimis cu capul în transversală mingea centrată din corner de Gustavo (9).

Echipa din Sfântu Gheorghe, antrenată de italianul Cristiano Bergodi (fostul antrenor al Universităţii a stat în tribună, fiind suspendat pentru acest meci), a avut o oportunitate în min. 22, dar şutul lui Andres Dumitrescu de la 20 de metri a fost prins de Mirko Pigliacelli. Andrei Ivan a trecut pe lângă deschiderea scorului, lovitutra sa de cap ocolind ţinta de puţin (22), la centrarea lui Bogdan Vătăjelu.

Prima repriză s-a încheiat cu o ocazie imensă a oaspeţilor, dar croatul Adnan Aganovic a ratat singur cu Pigliacelli (45+1). După pauză, covăsnenii au fost cei care au jucat mai bine şi au ratat mai multe ocazii clare de gol, prin Aganovic (47), al cărui şut a fost deviat salvator de Nicuşor Bancu pe lângă vinclu, prin Ştefănescu (55), al cărui şut a fost respins de Pigliacelli sau Alexandru Tudorie (56), blocat de Pigliacelli.

Ivan a ratat o ocazie ideală de a înscrie (65), reluând din foarfecă peste poartă, la o centrare perfectă a lui Vătăjelu, iar la faza următoare Ştefănescu a deschis scorul (66).

CS Universitatea a atacat cu toate forţele, dar nu a reuşit decât două faze mai periculoase, o lovitură de cap a lui Elvir Koljic (76), fără emoţii pentru Niczuly, şi un voleu de la 25 de metri trimis de Vătăjelu (81), respins de Niczuly de sub transversală.

Ambele echipe au avut câte un jucător eliminat, oaspeţii pe Aganovic (84), care a primit al doilea cartonaş galben după ce fusese înlocuit şi se afla pe banca de rezerve, în timp ce Universitatea l-a pierdut pe căpitanul Bancu (86), autorul unor gesturi reprobabile, internaţionalul lovindu-l cu capul în piept pe Stefan Askovski, după care l-a lovit şi cu mingea în cap pe acesta, care se afla căzut la pământ.

Fostul portar al Universităţii, Gabriel Boldici, a dat lovitura de start a meciului. Sepsi OSK va juca a doua sa finală de Cupa României, după ce în 2020 a fost învinsă de FCSB cu 1-0 în ultimul act. Finala Cupei României va avea loc pe 19 mai, de la ora 20:30, pe stadionul Rapid-Giuleşti din Bucureşti.

FC Voluntari s-a calificat, miercuri, în finală după 1-0 cu FC Argeş, la Piteşti. În tur, ilfovenii câştigaseră cu 2-0. Universitatea Craiova - ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 0-1 (0-0), Stadion Ion Oblemenco - Craiova A marcat: Marius Ştefănescu (66). Cartonaş roşu: Adnan Aganovic (Sepsi OSK, 84 - rezervă), Nicuşor Bancu (Universitatea, 86). În tur: 1-2.

Arbitru: Horaţiu Mircea Feşnic (Cluj-Napoca); arbitri asistenţi: Valentin Avram (Bucureşti), Alexandru Cerei (Cluj-Napoca); arbitru de rezervă: Cătălin Popa (Piteşti) Observatori: Liviu Ciubotariu (Galaţi) - CCA, Mihai Duras (Deva) - FRF, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel