Denise Rifai, lovitură la rădăcină pentru Ludovic Orban. L-a lăsat fără aer

Premierul Ludovic Orban a fost pus în dificultate în emisiunea ”Legile Puterii”, de miercuri seara, de moderatoarea Denise Rifai.

Discuțiile din timpul emisiunii s-au axat pe ultimele decizii ale Curții Constituționale, care a declarat neconstituționale două asumări ale răspunderii Guvernului Orban, alte decizii urmând a fi date curând.

Denise Rifai chiar l-a întrebat pe premierul Ludovic Orban cum crede că va decide CCR în privința pensiilor speciale ale magistraților, lege pe care și-a asumat guvernul răspunderea în sesiunea de joi:

- ”Dumneavoastră îmi spuneți că pe 12 februarie, cei de la CCR își vor înjumătăți veniturile?”

Moment de pauză...

- ”Prevederea nu face referire la judecătorii Curții Constituționale și la cei care exercită mandate alese.”, a răspuns destul de greu Orban.

- ”Deci cei de la CCR vor putea să-și primescă și pensiile și salariile?”, a mai întrebat Rifai.

Moment de pauză

- ”Cei de la Curtea Constituțională și primarii nu au această interdicție. Pentru că ei sunt rezultatul unei proceduri de alegere”, a răspuns destul de intrigat premierul.

Ulterior, Denise Rifai a spus:

- ”Faptul că decizia de azi a CCR a fost în unanimitate, eu o văd ca pe un semnal”

- ”Ce semnal?”, a întrebat Orban.

- ”Nu știu, dar, de regulă, deciziile CCR, până și pe completurile de 5 care au aruncat în aer multe dosare, întotdeauna fost un vot echilibrat. Aici vedem în contextul ambelor legi, un vot în unanimitate. Cumva or fi supărați judecătorii CCR pe PNL?” l-a întrebat Rifai pe Ludovic Orban, care a evitat un răspuns. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29