Demisia ministrului Educației, victoria lui Hunor: Guvernul a șters articolul

Kelemen Hunor FOTO AGERPRES
Kelemen Hunor FOTO AGERPRES

Demisia ministrului Educației, Valentin Popa, este prezentată ca o victorie a UDMR de către Kelemen Hunor. 

”Am făcut-o! La cererea noastră, Guvernul a şters articolul din regulamentul din august, care a afectat în mod negativ elevii din clasa maghiară. Din nou, profesorii maghiari predau limba română!” a scris Kelemen Hunor pe Facebook. 

Președintele UDMR a scris și un mesaj în limba maghiară pe blogul său: 

Kelemen Hunor, președintele UDMR, i-a cerut în prealabil lui Liviu Dragnea, președintele PSD, să anuleze acea ordonanță de guvern din luna august, care a cauzat haos în rândul claselor elementare cu privire la predarea limbii române în rândul minorităților. Președintele UDMR interpretează că Guvernul a acceptat argumentele părinților și copiilor maghiari și a învățătorilor de limbă maghiară precum și cerința UDMR și a înțeles că inițiativa ministrului Educației a fost nefondată și negândită din punct de vedere profesional.

Vinerea trecută, Kelemen Hunor a cerut coaliției să-l schimbe pe ministrul învățământului din cauza deciziilor luate în legătură cu predarea limbii române în școlile primare.

"Singura decizie bună a ministrului de învățământ a fost că a deminisionat. Trebuia să își asume consecințele care au cauzat haos pentru mai mult de 10.000 studenți, pedagogi și părinți" declară Kelemen Hunor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel