Demisia ministrului Educației, victoria lui Hunor: Guvernul a șters articolul

Roxana Neagu / 27 sep 2018 / 17:29 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Demisia ministrului Educației, Valentin Popa, este prezentată ca o victorie a UDMR de către Kelemen Hunor. 

”Am făcut-o! La cererea noastră, Guvernul a şters articolul din regulamentul din august, care a afectat în mod negativ elevii din clasa maghiară. Din nou, profesorii maghiari predau limba română!” a scris Kelemen Hunor pe Facebook. 

Președintele UDMR a scris și un mesaj în limba maghiară pe blogul său: 

Kelemen Hunor, președintele UDMR, i-a cerut în prealabil lui Liviu Dragnea, președintele PSD, să anuleze acea ordonanță de guvern din luna august, care a cauzat haos în rândul claselor elementare cu privire la predarea limbii române în rândul minorităților. Președintele UDMR interpretează că Guvernul a acceptat argumentele părinților și copiilor maghiari și a învățătorilor de limbă maghiară precum și cerința UDMR și a înțeles că inițiativa ministrului Educației a fost nefondată și negândită din punct de vedere profesional.

Vinerea trecută, Kelemen Hunor a cerut coaliției să-l schimbe pe ministrul învățământului din cauza deciziilor luate în legătură cu predarea limbii române în școlile primare.

"Singura decizie bună a ministrului de învățământ a fost că a deminisionat. Trebuia să își asume consecințele care au cauzat haos pentru mai mult de 10.000 studenți, pedagogi și părinți" declară Kelemen Hunor. Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25