Demers al disperării. Fermierii fac apel către Klaus Iohannis

Fermierii României fac un apel către președintele Klaus Iohannis pentru a media conflictul dintre agricultori și Guvern, privind neacordarea despăgubirilor de secetă prin Legea Bugetului.

Asociația Forța Fermierilor trage un semnal de alarmă înainte de votul final din Parlament pentru Legea Bugetului de Stat pe 2021. 

”Mai sunt câteva ore până la votul final din Parlament pe proiectul Legii Bugetului de Stat și parlamentarii de la Putere, în ciuda tuturor apelurilor din mediul asociativ agricol, sunt pe cale să dea o lovitură nimicitoare pentru zeci de mii de fermieri români și să pună în pericol agricultura națională în anul 2021, afectând securitatea alimentară a națiunii.

Asociația Forța Fermierilor, în numele agricultorilor din România, face un apel public, prin intermediul mass-media, către domnul Klaus Iohannis, Președintele României, cu rugămintea să medieze situația creată prin refuzul Guvernului și a majorității parlamentare de include despăgubirile de secetă pentru culturile de primăvară aferente anului 2020 în Legea Bugetului Stat.

Demers al disperării

 

Regretăm cu suntem nevoiți să facem acest demers public, al disperării, către Președintele României. Suntem în această situație pentru că fermierilor acestei țări le-a fost înșelată încrederea prin nenumăratele promisiuni publice, inclusiv în timpul și după campania electorală, că aceste despăgubiri vor fi acordate de la buget, în acest an. Promisiunile nu au fost respectate. Considerăm că domnul Klaus Iohannis, pe baza prevederilor articolului 80 din Constituția României, care stipulează că Președintele României este mediator între stat și societate, poate debloca această situație creată și îi poate salva pe mulți dintre fermierii noștri de la un faliment sigur.

Avem încrederea că domnul Klaus Iohannis, Președintele României, va putea explica mai clar Guvernului, că aceste despăgubiri de secetă nu vor apăsa în niciun fel pe deficitul bugetar, ba mai mult, vor produce creștere economică, și implicit, banii vor fi recuperați de către Ministerul de Finanțe până la finalul acestui an, prin taxe și impozite generate suplimentar. Suntem convinși că, în aceste puține ore rămase până la adoptarea în Parlament a Legii Bugetului, se poate găsi o formulă prin care aceste despăgubiri să poată fi acordate.

Suma necesară despăgubirilor

 

Reamintim că suma necesară pentru plata despăgubirilor de secetă este de 1 miliard de lei (aproximativ 210 milioane de euro). Această sumă este necesară pentru ca o mare parte din fermierii României să își poată înființa culturile din acest an și să contribuie la creșterea economică pe care ne-o dorim atât de mult în 2021”, se arată într-un comunicat de presă. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy