Decizie șoc. Ministrul Ioana Petrescu iese la atac: Măsură comunistă

Ioana Petrescu, fost ministru de Finanțe, se opune schimbării Codului Fiscal, aşa cum apare într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului.

"Vorbim despre un proiect de modificare a Codului Fiscal, un Cod Fiscal care doar intrase în vigoare la începutul anului. Vorbim despre o lipsă totală de predictibilitate fiscală. Am vrut să adoptăm acest Cod Fiscal pentru ca el să rămână în vigoare o perioadă mai lungă astfel încât mediul de afaceri să-și poată face planul din timp și să nu mai intervină atâtea schimbări de pe o zi pe alta. În al doilea rând, angajatul va fi lovit pentru că plătește mai mult CAS. Angajatorul va fi afectat pentru că va trebui să mărească salariile brute. Mi se pare o măsură comunistă. Această măsură va afecta negativ numărul de PFA-uri", a zis Ioana Petrescu. 

[citeste si]

"Dacă ei se așteaptă să colecteze în plus din aceste modificări fiscale... se înșeală amarnic. În momentul în care crești taxele îi descurajezi pe și mai mulți oameni să se înregistreze la ANAF. Nu se vor obține venituri în plus prin această măsură. Eu cred că ei, de fapt, au vrut să echilibreze contribuțiile plătite de angajați și de un PFA", a adăugat ministrul.

Și Victor Ponta a atras atenția asupra modificărilor urgente pregătite de Guvernul tehnocrat.

'În timp ce opinia publică este mereu ocupată cu diverse 'fumigene', s-a început deja distrugerea tuturor măsurilor economice care au stat la baza creşterii economice (şi implicit a resurselor bugetare pentru pensii şi salarii)! Guvernul tehnocrat vrea să schimbe deja Codul fiscal: 1. La mai puţin de un an de la intrarea sa în vigoare la 1 ianuarie 2016. 2. Prin Ordonanţă de Urgenţă (nu prin lege în Parlament). 3. Afectează circa 200 de articole din Cod. 4. Schimbă fundamental regimul fiscal privind atât regimul firmelor, cât şi al angajaţilor. Oare ce spun acum investitorii privaţi care au cerut stabilitate legislativă şi predictibilitate, dar ambasadorii din SUA şi UE care au cerut mereu transparenţă şi consultare în cazul măsurilor fiscale sau reprezentanţii angajaţilor care se trezesc cu sarcina fiscală aproape dublată peste noapte? Dar cei care au votat cu Klaus Iohannis şi au vrut Guvern tehnocrat pentru că 'Ponta măreşte taxele' se simt înşelaţi şi manipulaţi?!?', a scris Victor Ponta pe Facebook.

Citiți continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel