EXCLUSIV  De ce se mai face Campionat Mondial. Și România are performanță, dar nu în fotbal, ci în ce și-a dorit: L-am închis pe Gică Popescu, iar procurorul DNA... a ajuns șef european

Campionatul Mondial de Fotbal este unul dintre cele mai importante evenimente sportive ale planetei.

 

Campionatul Mondial de Fotbal este o competiție internațională de fotbal, înființată în 1930. Ea este disputată între echipele naționale de fotbal ale statelor membre FIFA, organul conducător al fotbalului mondial.

De-a lungul vremii, Brazilia a câștigat de cinci ori Campionatul Mondial. Italia și Germania au câte patru titluri fiecare. Uruguay are două titluri câștigate. Argentina are trei titluri câștigate. Anglia a câștigat o dată, în timp ce Franța a câștigat Campionatul Mondial de Fotbal 2018, învingând Croația cu 4-2 în meciul final din 15 iulie 2018. Aceasta a fost a doua oară când au câștigat turneul după ce l-au câștigat pe teren propriu în 1998. Spania a câștigat primul său titlu în 2010. 

2. -imagine fara descriere- (campionat-mondial_63130600.jpg)

„De ce se mai face Campionat Mondial de Fotbal, din moment ce sunt aceleași echipe în top?”

Există voci care spun: „De ce se mai face Campionat Mondial de Fotbal, din moment ce sunt aceleași echipe în top?” Am putea să-i punem această întrebare și Nadiei Comăneci. Cel puțin două decenii, olimpiadele, campionatele europene și mondiale de gimnastică se făceau pentru a decide cine e pe locul 1: URSS sau România.

Cât privește fotbalul, sunt în top țările care investesc în fotbal, așa cum, pe vremuri, România a investit în gimnastică, spune jurnalistul Val Vâlcu. Pe vremea când s-a remarcat Nadia Comăneci, căutătorii de talente mergeau prin toată țara.

3. -imagine fara descriere- (nadia-comaneci-56_36701300.jpg)

Se investea în gimnastică astfel încât și o fetiță săracă din Onești, cu părinți simpli, fără venituri mari, putea să ajungă la Montreal. Copiii de astăzi, pentru a ajunge să facă sport la nivel înalt, trebuie să aibă părinți cu suficienți bani pentru a-i trimite la competiții internaționale pentru că acum părintele plătește și antrenorul, dar și cantonamentul. 

Și atunci nu are sens să ne mirăm că baza de selecție a fotbalului s-a îngustat foarte mult o dată ce doar copiii bogaților pot face sport de performanță. 

Franța, de exemplu, a câștigat de două ori Campionatul Mondial de Fotbal, dar până să ajungă aici a avut o adevărată strategie națională în acest domeniu. Și de atunci, grație rezultatului acestei strategii, chiar dacă nu câștigă mereu, măcar ajunge în top, mai spune jurnalistul Val Vâlcu.

În România, pentru a înțelege ușor ce facem cu sportul avem cel mai la îndemână exemplu: punem lacătul pe curtea școlii de vineri după-amiază până luni dimineață când revin elevii la ore, a subliniat ziaristul.

4. -imagine fara descriere- (gica-popescu_91041200.jpg)

Și nu știu de ce mai vrem performanță în sport din moment ce am făcut deja performanță în Procuratură: l-am băgat pe Gică Popescu la închisoare, iar procurorul care l-a anchetat... a ajuns procuror șef european, deci are fiecare performanță în ce domeniu și-a dorit.

VEZI ȘI: Marii pierzători ai Campionatului Mondial de Fotbal nu-s din Franța, ci din România: https://www.dcnews.ro/marii-pierzatori-ai-campionatului-mondial-de-fotbal-nu-s-din-franta-sau-argentina-ci-din-romania_899085.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel