Înainte să fie prăjiţi, cartofii se fierb în apă cu oţet balsamic, ceea ce le va da o savoare deosebită în interior, eliminându-se astfel și o cantitate mare de amidon din ei. De asemenea, nu se vor imbiba cu grăsime când se prăjesc.
De ce ai nevoie:
1 kg de cartofi noi
230ml oţet de vin alb, plus extra 2 linguri
2 linguri de unt nesărat (eu am folosit Lurpak)
1 lingura de sare
piper negru, proaspăt râşnit
1 legătură de ceapă verde tocată
sare Maldon
Ce trebuie să faci
Curăţă cartofii şi, dacă sunt mai mari – taie-i în jumătăţi. Într-o oală încăpătoare, pune cartofii împreună cu 230ml de oţet şi sarea. Adaugă apă, astfel încât să-i acopere, şi pune-i la fiert, scrie mazilique.ro.
Când apa începe să clocotească, daă focul mai mic şi lasă-i să fiarbă pentru aproximativ 15 de minute, până când cartofii se înmoaie. Apoi scurge-i de apă şi lasă-i să se usuce bine.
Pune o tigaie pe foc mediu şi adaugă cele 2 linguri de unt. După ce untul s-a topit, adaugă cartofii şi presaraă sare şi piper. Prăjeşte-i amestecând din când în când, până când devin aurii şi crocanţi (aproximativ 8-10 minute). Când sunt gata, stropeşte-i cu cele două linguri de oţet de vin alb.
Serveşte-i cu ceapă verde tocată mărunt presărată şi fulgi de sare presaraţi pe deasupra.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News