De ce plângem când tăiem ceapa. Soluţia SIMPLĂ pentru a scăpa de lacrimi

Prof. Dan Vodnar, specialist în alimentaţie, a explicat care sunt motivele pentru care oamenii plâng atunci când taie ceapa. 

"Când secţionăm ceapa, în celule aceasta conţine enzime, iar enzimele din celule reacţionează practic cu aminoacizii cu sulf. Aceştia construiesc, de fapt, proteinele. În momentul în care proteinele interacţionează cu aminoacizii cu sulf, se formează un gaz. Practic, un factor de lacrimare care ajunge la nivelul ochilor. 

Atunci când acel gaz intră în contact cu apa de pe globul ocular, totul se transformă în acid sulfuric. Şi, de fapt, ochiul nostru produce lacrimi ca să scape de acea aciditate", a explicat prof. Dan Vodnar, joi, la Antena 3.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy