De ce nu e bine să refoloseşti uleiul de gătit. Pericolul din tigaie

Ana Vasilescu / 13 dec 2019 / 20:37 Salveaza PDF Comentarii

Evitaţi să refolosiţi uleiul de gătit. Acest obicei vă poate afecta sănătatea. 

Uleiurile de gătit nu ar trebui să fie reutilizate deoarece devin râncide și cresc acizii grași. Uleiul reutilizat de mai multe ori poate fi extrem de dăunător pe termen lung. Acesta poate determina creşterea nivelului colesterolului în organism, eventual blocând arterele. Alte probleme de sănătate pot fi cele de aciditate, gât iritabil sau chiar boli de inimă.

Ce poţi să faci cu uleiul rămas şi cum verificaţi dacă mai este bun să-l folosiţi

Dacă doriți să păstrați uleiul, lăsați-l mai întâi să se răcească, apoi filtrați toate particulele de alimente din ulei și depozitați-l într-un recipient din sticlă etanșă. Dacă nu filtrați particulele, este posibil ca uleiul dvs. să fie rancid când gătiți.

Sigilați recipientul și depozitați-l într-un loc răcoros și uscat și consumați-l într-o lună de zile.

Dacă vă gândiţi la reutilizarea uleiului, verificați degradarea acestuia. Iată principalele semne că uleiul nu mai este bun: spumă la suprafaţă, miros rânced, textură groasă şi un aspect închis la culoare Unele dintre semnele de degradare pot include spumă pe suprafață, un miros râncid, o textură groasă și un aspect întunecat și tulbure.

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29