DD: Trei lideri PNL vor să semneze moțiunea de cenzură

Dan Diaconescu
Dan Diaconescu

Liderul PP-DD, Dan Diaconescu, a declarat pentru DeCe News că demersurile în vederea depunerii unei moțiuni de cenzură s-au oprit la UDMR. Totodată, Diaconescu ne-a mai spus că trei lideri ai Partidului Național Liberal sunt dispuși să se ralieze inițiativei opoziției.

"Negocierile pentru moțiunea de cenzură sunt în impas, întrucât UDMR nu vrea să semneze. Trei lideri ai PNL au vrut să semneze, dar nu are rost să-i expun acum, din moment ce înțelegerea a căzut", a afirmat Dan Diaconescu.

PDL poartă zilele acestea discuții cu Uniunea Democrată a Maghiarilor din România și Partidul Poporului Dan Diaconescu în vederea depunerii unei moțiuni de cenzură la asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul restituirii proprietăților.

Cheia moțiunii este la UDMR

"Până la a depune o moţiune de cenzură (la proiectul retrocedării proprietăţilor - n.r.) desigur au fost discuţii între liderul nostru de grup Mircea Toader şi liderul grupului UDMR şi colegii din PPDD, pentru că o moţiune de cenzură nu poate fi depusă decât dacă o semnează toate partidele din opoziţie. Încă UDMR nu are un punct de vedere conturat, am discutat şi cu domnul preşedinte Hunor aseară, să vedem în cursul acestei săptămâni", a spus astăzi președintele PDL Vasile Blaga.

UDMR va anunța marți dacă susține moțiunea de cenzură pe tema despăgubirilor, a precizat, duminică, vicele politic al UDMR, Laszlo Borbely.

Proiectul de lege privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate, pentru care Guvernul îşi va angaja răspunderea miercuri, stabileşte că foştii proprietari ai caselor naţionalizate care nu pot fi despăgubiţi în natură vor primi puncte în valoare nominală de un leu, raportat la valoarea casei, cu care vor putea achiziţiona prin licitaţie alte imobile sau le vor preschimba în bani, dar după 2017, în limita a 14% pe an din suma punctelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel