Daniel Petrescu: Organizarea Conferinţei Comandamentului Terestru Aliat la Bucureşti, o recunoaştere a importanţei Comandamentului Diviziei

Organizarea Conferinţei Comandamentului Terestru Aliat la Bucureşti reprezintă o recunoaştere a rolului important al Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est, a declarat, miercuri, locţiitorul şefului Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu.

"A fost o onoare şi un privilegiu pentru noi să sprijinim Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est în organizarea acestei conferinţe. Cred că este un moment important - este pentru prima dată când avem în Bucureşti toţi comandanţii NATO, dar şi toţi reprezentanţii structurilor NATO. Cred că organizarea aceste conferinţe aici este o recunoaştere a rolului important al Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est. Într-un timp foarte scurt am reuşit să declarăm operaţional acest comandament. Sunt mulţumit de rezultatul discuţiilor şi reafirm întreaga dedicaţie a forţelor armate române în ceea ce priveşte Alianţa şi măsurile NATO pe Flancul estic", a spus Daniel Petrescu la finalul Conferinţei Comandamentului Terestru Aliat (LANDCOM), care a avut loc în zilele de marţi şi miercuri la Bucureşti.

În opinia comandantului Comandamentului terestru aliat, general-locotenent J.T. Thomson, conferinţa de la Bucureşti a fost una "fructuoasă" şi a mulţumit României şi forţelor armate române pentru găzduirea acestui eveniment.

"Tema conferinţei a fost pregătirea forţelor terestre pentru o apărare colectivă. Asta facem în NATO, apărare colectivă, pacea este ţelul nostru şi suntem gata să ne apărăm. Organizăm aceste conferinţe pentru a discuta despre adaptarea pentru viitor. NATO sărbătoreşte 70 de ani de la înfiinţare, cea mai puternică alianţă din lume, dar recunoaştem că trebuie să ne adaptăm pentru viitor, ce schimbări pozitive trebuie făcute. Despre asta am vorbit la această conferinţă, la care au fost prezenţi reprezentanţi ai forţelor terestre din Alianţă", a spus J.T. Thomson.

Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE) este o structură NATO, activată de către Consiliul Nord Atlantic, care se află sub comanda operaţională a Comandantului Suprem al Forţelor Aliate din Europa. HQ MND-SE se bucură de statutul unui comandament militar internaţional NATO în conformitate cu Protocolul de la Paris şi acordurile suplimentare între ţările NATO şi Comandamentul Suprem al Forţelor Aliate din Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel