Dăncilă răspunde la atacul liderului Verzilor din PE. Gest sfidător în plen

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă îi indică liderului Verzilor din PE să se uite în ograda proprie înainte de a critica România. 

Copreședintele Verzilor din PE, Philippe Lamberts, a intervenit astăzi în plenul PE, când România își prezenta bilanțul la președinția rotativă a Consiliului UE, și a susținut că spectacolul pe care-l dă Guvernul Dăncilă ”nu este la înălțimea Europei și nici la înălțimea României. România merită ceva mai bun”. El susține că Guvernul României ”pare să fie obsedat de ideea că justiția trebuie controlată, pentru a evita ca politicieni să fie condamnați pentru corupție și să nu mai poată fi eligibili. Mi se pare că toată energie partidului de guvernare e înghițită de acest subiect. Constat că rapoartele întocmite de către Consiliuul Europei, de Comisia de la Veneția dar și de către GRECO, toate aceste rapoarte nu sunt urmate de fapte concrete”. 

El nu a uitat să reproșeze Guvernului că blochează numirea Laurei Codruța Kovesi la conducerea EPPO: ”Așteptăm încă posibilitatea de a o audia (pe L.C. Kovesi-n.r)”. 

Viorica Dăncilă i-a răspuns, asta deși liderul Verzilor a părăsit sala Parlamentului European:

”Domnul Lamberts, îmi pare rău că a plecat, pe partea logistică mi-a plăcut, jos pălăria. Eu cred că România merită acest lucru. Pentru noi toate dosarele au fost importante, iar legat de GRECO, analizăm fiecare punct, dar cred că trebuie să se uite și la Belgia, țara din care face parte. Sunt 15 recomandări, din care a implementat doar una. Trebuie să nu intervenim noi, ci magistrații. Dacă într-adevăr vrem o independență a justiției, trebuie ca magistrații să găsească consensul, nu să îl implementăm noi". 

Lamberts a părăsit sala în timpul discursului premierului Dăncilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel