EXCLUSIV  Dăncilă, greșeală majoră în conflictul cu Iohannis. Scenariu câștigător pentru președinte la CCR

Viorica Dăncilă - Liviu Dragnea
Viorica Dăncilă - Liviu Dragnea

PSD a făcut o mare greșeală în conflictul cu președintele Klaus Iohannis, în ceea ce privește remanierea guvernamentală. Schimbarea miniștrilor, demisiile imediate după refuzul președintelui, noile propuneri, sesizarea CCR, toate vor ajunge să-i dea câștig de cauză președintelui la CCR, potrivit ipotezei lansate de către deputatul independent Remus Borza. 

”Doamna prim-ministru mi-a trimis, în scris, fără să mă contacteze, o solicitare de remaniere a Guvernului. După care, fără să aștepte răspunsul, mi-a mai trimis o solicitare de remaniere a Guvernului, după care mi-a mai trimis hârtii, toate fără să caute o discuție sau un dialog cu mine.” a spus Klaus Iohannis în declarația de astăzi. 

Scenariu câștigător pentru Iohannis

Deputatul independent Remus Borza susține ipoteza potrivit căreia președintele a devoalat scenariul care poate fi câștigător pentru tabăra prezidențială, când s-a referit la pripa premierul Viorica Dăncilă.

Guvernul a cerut revocarea unor miniștri și a nominalizat alți miniștri. În două cazuri, Klaus Iohannis nu s-a pronunțat asupra revocării. Prin urmare, potrivit ipotezei sugerate de către Remus Borza, Guvernul nu a tranșat problema revocării, nici în sensul s-o fructifice, adică să reușească schimbarea miniștrilor, nici în sensul să-i fie respinsă cererea, pentru a fi apoi rezolvat conflictul de natură constituțională la CCR.

Regulile jocului, schimbate în timpul jocului

Ulterior, a intervenit demisia miniștrilor, act unilateral. După demisie, fără a aștepta un răspuns de la Președinție, premierul Viorica Dăncilă a trimis pe masa de la Cotroceni alte două propuneri de miniștri, pe care Klaus Iohannis avea dreptul să-i respingă ca și cum ar fi fost primul refuz, potrivit legii. Președintele a tervigersat, PSD s-a grăbit cu declanșarea unui conflict constituțional și, deși partidul de la Putere are dreptate pe fond, Klaus Iohannis făcând un joc, președintele este acoperit. Legea nu prevede ce înseamnă termen rezonabil și, până să acționeze președintele, s-au schimbat regulile jocului. Klaus Iohannis va aștepta până când CCR va lua o decizie, așa cum a și spus, care CCR va constata că suntem la prima nominalizare și, prin urmare, va avea dreptul să respingă miniștrii propuși acum pentru Transporturi și Dezvoltare. Apoi, premierul Viorica Dăncilă va propune alți doi miniștri pentru cele două ministere-cheie, ceea ce anunță un conflict ce nu se va încheia curând. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel