Dăncilă către Turcan: Mai ușor cu amenințările

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Într-o intervenție în Parlamentul României, primul ministru, Viorica Dăncilă, i-a atras atenția deputatului PNL, Raluca Turcan. 

”Doamna Turcan, vorbiți de ignorarea votului oamenilor. Noi am învățat din acest vot. Am văzut care sunt greșelile și nu le repetăm, însă  dumneavoastră ignorați votul românilor. Românii au votat în 2016 pentru o majoritate PSD-ALDE în Parlamentul României, tocmai pentru a guverna această țară.

Încercați să faceți diferența între votul la alegerile europarlamentare, votul la alegerile parlamentare, votul la algerile locale. Am să rog pe cineva să vă explice semnificația fiecărui vot pentru că văd că nu puteți să faceți diferența. În același timp, mai ușor cu amenințările, stimată doamnă.

”Plângeri penale împotriva tuturor”

Știu că puteți să vă dați doctoratul în plângeri penale pentru că faceți acest lucru pentru tot ceea ce nu vă convine. O să faceți plângeri penale împotriva tuturor celor care nu v-au votat și nu o să vă voteze niciodată pentru că nu inspirați încredere. Acest lucru înseamnă democrație? Cine nu este de acord cu mine, este împotriva mea și îi fac plângere penală? Mai mult, poate chiar de înaltă trădare, pentru că ne-am obișnuit cu acest lucru.

Cum reprezentați dumneavoastră această țară? Cu plângeri penale împotriva primului ministru, pentru un parteneriat strategic cu altă țară? Acesta este modul dumneavoastră de abordare? Așa vreți să-i convingeți pe români că sunteți mult mai buni pentru a conduce această țară? Am spus și repet. Oamenii nu apreciază ura și jignirile. Aș fi vrut să veniți cu argumente. Ar fi fost mult mai bune.

”Cum vreți să guvernați această țară?”

Și dacă tot vorbiți de partide mici, partidulețe, cum le spuneți, cred că faceți referire la partidul care v-a promovat, la PDL. În niciun caz la PSD. Ați devenit mult prea devreme aroganți, iar această aroganță vă va duce la pierzanie, la fel cum a făcut și altădată. Ne vom vedea la următoarele alegeri generale și vom vedea dacă veți vorbi în același mod. Nu este o amenințare. Este încrederea pe care putem să o generăm din partea oamenilor. Este încrederea pe care oamenii o vor da pentru ceea ce facem. Nu pentru jignirile aduse de dumneavoastră. Nu aveți argumente și nici un program de guvernare. Lucru recunoscut de domnul Câțu. A spus că nu avem un plan de guvernare ci doar vrem să reparăm greșeli. Deci dacă nu aveți un plan, un program de guvernare, atunci cum vreți să guvernați această țară?”, a precizat Viorica Dăncilă într-o intervenție în Parlamentul României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel