Dăncilă, avertisment după protestul violent din 10 august. Apel din ședința de Guvern

Bianca Ştefan / 23 aug 2018 / 13:23 Salveaza PDF Comentarii
Viorica Dăncilă
Descriere foto: Viorica Dăncilă

Premierul României, Viorica Dăncilă, a făcut declarații cu privire la protestele violente din Piața Victoriei.

Premierul României, Viorica Dăncilă, a vorbit la începutul ședinței de Guvern, despre protestele violente din Piața Victoriei. 

''Există tendințe ca această scindare să fie una iremediabilă, iar evenimentele violente din 10 august au demonstrat acest lucru. Pornind de la evenimentele din 10 august, am văzut aceste zile un asalt asupra unor instituții ale statului. Prima țintă este Jandarmeria, dar sunt și alte instituții. Nu vreau să apăr sau să absolv pe cineva de vină, dar consider că o persoană sau o instituție poate să fie acuzată doar în baza unor probe concludente.

Spre deosebire de liderii politici ai opoziţiei, noi nu avem dreptul să cedăm şi să intensificăm această scindare şi această dezbinare la nivelul societăţii. Noi avem responsabilitatea de a asigura o bună guvernare, o guvernare în interesul oamenilor. Iată de ce apelul meu la toţi miniştrii, dar şi la toţi şefii instituţiilor din subordine este să evite această spirală a conflictului, în care încearcă să ne atragă cei care nu au fost capabili să câştige puterea în alegeri şi care, acum, încearcă să dobândească această putere prin alte mijloace nedemocratice.'', a declarat Viorica Dăncilă în cadrul ședinței de Guvern.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26