Dan Nica: Oamenii lui Ungureanu sustrag documente din ministere

dan nica
dan nica

Dan Nica, ministrul desemnat pentru portofoliul Comunicațiilor, a declarat, joi seara, la Antena 3, că după nominalizarea lui Victorr Ponta pentru a forma un nou guvern, din ministere au început să dispară mii de bibliorafturi cu documente.

 „Nu poti sa accepti ca cineva pleaca din ministere, cu tot cu dosare, fie si numai din dorinta de a sterge urmele. Este vorba de o incalcare a legii, de o fapta cu caracter penal, iar ministrii cabinetului Ungureanu ar trebui sa stie ca sunt ministri pana cand predau functia respectiva si pana cand e investit noul Guvern. Tot ce se intampla in ministerele pe care le-au condus si le conduc inca trei zile, este responsabilitatea lor directa. Intra sub sanctiunea a ceea ce se numeste abuz in serviciu. Este o situatie fara precedent, pe care eu n-am mai intalnit-o, dar care din pacate se petrece”, a declarat Dan Nica, nominalizat la Ministerul Comunicatiilor de premierul desemnat Victor Ponta.

 Referindu-se la un caz concret, cel de la Ministerul Comunicatiilor, Nica sustine ca cel care era vizat era departamentul ce acorda permisiunea celor care si-au depus proiecte pe fonduri europene sa beneficieze de finantare. „Daca documentele pe care le-au sustras de acolo se refera la licitatii si la procedurile de acordare a acestor finantari, situatia este cu atata mai grava pentru ca intra la frauda cu fonduri europene si pedeapsa este de pana la 15 ani de inchisoare.”

 Nica sustine ca detine astfel de informatii legate nu numai de ministerul pe care urmeaza sa-l conduca. El va verifica numele persoanelor care „au plecat cu sacose de dosare” din minister.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel