Dacian Cioloș: Nu a fost uşor să îl conving pe președintele Iohannis

Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat că nu a primit multe refuzuri în alcătuirea echipei guvernamentale. El a precizat însă că nu i-a fost uşor să îl convingă pe şeful statului, Klaus Iohannis, să renunţe la consilierul prezidenţial Lazăr Comănescu, pentru a-l numi în fruntea Ministerului de Externe.

Întrebat în legătură cu opinia preşedintelui Iohannis privind echipa guvernamentală, Cioloş a precizat: ”A spus că se bucură că am reuşit să finalizez această listă repede şi pot să vă spun că nu am avut niciun comentariu: 'pune-l pe acela sau dă-l afară pe celălalt'”.

Cioloş a arătat că a trebuit să-l convingă pe preşedinte să renunţe la consilierul prezidenţial Lazăr Comănescu.

'Dimpotrivă, eu a trebuit să fac apel la dânsul, de exemplu pentru poziţia de ministru de Externe, şi să-l conving să renunţe la domnul Comănescu, care era consilier prezidenţial, şi pot să vă spun că nu a fost foarte uşor să renunţe, dar a înţeles că este şi asta o modalitate de a mă ajuta să-mi formez echipa', a spus duminică Cioloş, într-o conferinţă de presă.

El a recunoscut că nu a primit multe refuzuri din parte unor persoane pentru funcţiile de miniştri, arătând, însă, că au fost câteva cazuri în care unora le-a fost greu să renunţe la poziţiile şi proiectele pe care le aveau. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel