Cum te dau de gol ochii atunci când minţi

Ana Vasilescu / 14 aug 2019 / 12:16 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Atunci când vrei să-ţi dai seama dacă cineva te minte sau spune adevărul trebuie să-i urmăreşti mişcările ochilor. La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Stirling, Scoţia. 

Puteți spune dacă cineva minte doar privind acea persoană în ochi? Da, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Stirling, în Scoția. Desigur, de fiecare dată când folosiți testul pe care l-au dezvoltat trebuie să studiaţi mişcările ochilor oamenilor.

Cercetătorii de la Universitatea din Scoţia au făcut un test prin care le-au cerut participanţilor să recunoască anumite feţe cunoscute. Potrivit experților, cei care au mințit nu și-au putut ascunde reacția atunci când li s-a arătat o imagine cu o față familiară.

Proiectul care i-a trădat se numește ConFace și urmează un proces care urmărește mișcările ochilor în timp ce persoana respectivă privește imagini pe un computer.

Proiectul ConFace a fost condus de Ailsa Millen, cercetător în psihologie la Universitatea Stirling, care a explicat că oamenii adesea se află la poliție pentru a proteja identitățile infractorilor, scrie bbc.com


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26