Cum se prăjesc corect cârnații afumați. Nu vor crăpa! Secretul bucătarilor români

Ema Apostu / 20 iul 2019 / 20:19 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Cum se prăjesc corect cârnații afumați. Nu vor crăpa! Secretul bucătarilor români. Tu știi cum se prăjesc corect cârnații afumați?  Există un secret numai de bucătarii români știut. Astfel, nu vor crăpa.

Cum se prăjesc corect cârnații afumați. Nu vor crăpa! Secretul bucătarilor români. Se taie cârnatul bucăţi cât doriţi de lungi, cam la 4 cm, să poată fi mâncaţi din 2 îmbucături. Se aşează cârnaţii într-o cratiţă/tuci astfel încât să fie pe un singur strat, mai bine un pic înghesuiţi decât răsfiraţi, scrie e-retete.ro. Alegeţi aşadar o cratiţă care să-i cuprindă cât mai bine.

Cum se prăjesc corect cârnații afumați. Nu vor crăpa! Secretul bucătarilor români. Turnaţi apa de două degete şi aduceţi la fierbere. Daţi focul la mediu spre mic şi lăsaţi să fiarbă cu capacul uşor întredeschis. Amestecaţi de câteva ori în acest timp. Cârnaţii vor fierbe în jur de 20 minute şi îşi vor lăsa grăsimea în apă.

Cum se prăjesc corect cârnații afumați. Nu vor crăpa! Secretul bucătarilor români


Cum se prăjesc corect cârnații afumați. Nu vor crăpa! Secretul bucătarilor români. Când auziţi că începe să sfârâie în oală e semn că apa s-a evaporat şi în oală a rămas doar grăsimea lăsată de cârnaţi. Verificaţi grăsimea, dacă e foarte puţină puteţi completa cu 1 lingura de ulei (sau untură).

Cum se prăjesc corect cârnații afumați. Nu vor crăpa! Secretul bucătarilor români. Puneţi capacul pe oală şi lăsaţi cârnaţii să se prăjească până se rumenesc frumos, amestecând de vreo 2 ori în acest timp ca să se facă pe toate părţile (durează cam 10 minute). Cârnaţii sunt buni imediat sau reîncălziţi. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25