Cum se face Ketchup-ul de casă. Rețeta pe care trebuie s-o încerci

Cum se face Ketchup-ul de casă. Rețeta pe care trebuie s-o încerci. Ketchup-ul poate fi făcut și în confortul bucătăriei tale, fără să mai fii nevoit să îl cumperi din supermarket.

Ingrediente pentru ketchup-ul de casă

3 kilograme de roșii cărnoase
1,5 kilograme de ardei gras sau kapia, de preferință roșii (dacă doriți un ketchup picant, adăugați și câțiva ardei iuți, după preferință
6 cepe de mărime medie
6-10 căței de usturoi (în funcție de cât de mult vă place gustul usturoiului, care oricum nu va fi dominant)
1 snop bun de frunze de țelină cu tot cu tulpina (6-7 bucăți)
4-5 frunze de dafin
1 linguriță de tarhon uscat (opțional)
1 linguriță de oregano uscat (opțional)
1 lingură de busuioc uscat (opțional)
5-6 cm. de rădăcină de ghimbir răzuită sau 1 linguriță de ghimbir pudră
condimente dupa plac: neapărat scorțișoară (1-2 batoane sau, în lipsă, cam 1 lingură rasă), 1 linguriță de piper negru măcinat, apoi câte ½ de linguriță de chimion, coriandru, ienibahar, cu libertatea de a renunța la oricare dintre acestea sau chiar la toate – în afară de scorțișoară – dacă nu va plac
125 ml. de oțet de 9° (oțet de mere am folosit eu)
80 de grame de zahăr (sau mai mult, dacă vă place mai dulce)
sare după gust

Cum se face ketchup-ul de casă

Cum se face Ketchup-ul de casă. Rețeta pe care trebuie s-o încerci. Se aleg roșii cărnoase, se spală, se curăță de partea alb-verzuie de lângă codiță apoi se dau prin sită (mașina de pasat, exact ca pentru bulion). Ardeii se coc pe plita sau pe grătar, se acoperă cu un capac și se lasă să se răcească, apoi se decojesc de pielița și se curăță de semințe. Ardeii copți sunt cei care vor face ketchup-ul cremos și îi vor da și o excelentă notă dulceagă, scrie lauralaurentiu.ro.

Cum se face Ketchup-ul de casă. Rețeta pe care trebuie s-o încerci. Ceapa și usturoiul se toacă foarte mărunt (de preferat este să se dea la robot), la fel și ardeii copți. Se pune sucul de rosii într-o oală suficient de mare și se adaugă toate ingredientele. Sare puneți o lingură rasă, dacă va mai fi nevoie ajustați gustul la sfârșit.

Cum se face Ketchup-ul de casă. Rețeta pe care trebuie s-o încerci. Se pune oala pe foc mic și se fierbe până scade la jumătate, amestecând din când în când, mai ales către final, când începe să aibă consistența unei paste. Când este destul de scăzut, se trage sosul de pe foc.

Cum se face Ketchup-ul de casă. Rețeta pe care trebuie s-o încerci. Se scot frunzele de țelina și de dafin din oală și se echilibrează gustul de sărat/acru/dulce în funcție de preferințe, adăugând câte puțină sare, oțet sau zahăr. Sosul se pasează sau se dă prin sită, eu l-am pasat cu blenderul de mână pe care îl recomand călduros pentru această operație, merge foarte bine.

Cum se face Ketchup-ul de casă. Rețeta pe care trebuie s-o încerci. In acest moment ketchup-ul este gata de îmbuteliat în sticle sau borcane, care trebuie să fi fost în prealabil sterilizate. În borcane și sticle sterilizate, așezate pe o suprafață metalică se toarnă ketchup-ul încă fierbinte. Se închid borcanele (sticlele) cu capacele curate și uscate și se dau la cuptorul încălzit la 150°C, unde se țin timp de ¼ oră. Apoi se stinge cuptorul și se lasă să se răcească în interiorul lui. Ketchup-ul se poate steriliza și în bain-marie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel