Coronavirus, cum ne protejăm. Dr. Musta: Ce trebuie să faci când ajungi acasă - "Virusul persistă în praful de pe stradă"

Medicul Virgil Musta, cel care a vindecat 51 de persoane infectate cu coronavirus, la Timișoara, a explicat care sunt primele lucruri pe care trebuie să le facem, când ajungem acasă, pentru a evita contaminarea.

"Virusul se transmite pe suprafeţe contaminate, care pot contamina mai departe mâini, haine, pantofi. În momentul în care ajungem în casă, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să ne dăm jos pantofii. Eu am recomandat prietenilor şi pacienţilor mei ca, la intrare, să aibă un preş îmbibat cu o soluţie dezinfectantă din clor. În acest fel, decontaminezi talpa pantofului. Acest virus persistă destul de mult în praful de pe stradă. Acest lucru a fost înţeles târziu în desfăşurarea pandemiei, motiv pentru care nu reuşeau şi nu înţelegeau cum ar putea controla răspândirea virusului.

Apoi, după ce te-ai descălţat, primul lucru: trebuie să te speli pe mâini, pe faţă, după care îţi scoţi hainele. Hainele pot fi contaminate. De aceea, este recomandat să le pui într-o zonă aerisită, pe balcon, după care îţi speli din nou mâinile şi te schimbi în hainele de casă. A doua zi, ar fi recomandabil să porţi alte haine. Dacă nu ai posibilitatea, poate, să le calci cu fierul de călcat care ar mai distruge din virus, aerisindu-le 24 - 48 de ore, cantitatea de virus de pe ele se diminuează, astfel încât nu mai devine o cantitate potenţial contaminabilă", a explicat medicul Virgil Musta, în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

Vezi și: Coronavirus. Ne protejează mănușile? Dr. Virgil Musta: Aici este o mare capcană!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel