CSAT, convocat marți de președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis va convoca, marți, Consiliul Suprem de Apărare a Țării, conform unor surse Realitatea TV. Ședința CSAT ar avea loc în contextul crizei declanșate după ce DNA l-a acuzat pe primul ministru într-un dosar de corupție.

Vineri, la scurtă vreme după ce DNA a postat un comunicat privind situația premierului, președintele Klaus Iohannis i-a cerut acestuia să demisioneze. Premierul a replicat într-un comunicat postat pe Facebook că respectă poziția președintelui, dar a fost numit în funcție de Parlament și doar Parlamentul poate să îl demită.

PSD, CEx luni la ora 13

Liderii PSD i-au cerut lui Victor Ponta să rămână în funcție, majoritatea filialelor exprimându-și susținerea. Șefii de organizații locale au plecat spre București, unde luni, la ora 13, se va desfășura un Consiliu Național Executiv al PSD. Social-democrații vor analiza toate scenariile și vor decide strategia partidului. Ședința PSD nu poate dura mai mult de trei ore, fiindcă de la ora 18 delegația PSD este așteptată la Cotroceni.

Consultări cu partidele, urmate de CSAT

Klaus Iohannis avea programate întâlniri cu partidele parlamentare, în cursul serii de luni, pentru discutarea Strategiei Naționale de Apărare. Inițiativa acestor discuții a aparținut președintelui. Ședința CSAT ar fi avut loc, firesc, marți, după consultarea partidelor asupra Strategiei.

În actualul context politic, este de așteptat ca la discuțiile cu partidele Klaus Iohannis să evalueze raportul de forțe și perspectivele unei noi majorități guvernamentale. Presa ostilă lui Victor Ponta consideră că președintele ar putea folosi ședința CSAT pentru a-i cere, din nou, premierului să demisioneze.

Klaus Iohannis a declarat în repetate rânduri că și-ar dori un guvern PNL, dar la întrebarea legată de nominalizarea premierului a evitat un răspuns tranșant. ”Vreau să consult partidele, să aud opțiunile lor, să văd cum reacționează când ajungem în situația respectivă și voi face nominalizarea și în funcție de asta. Dar opțiunea mea este binecunoscută”, a declarat Iohannis vineri seara, pentru TVR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel