CONTROL ANAF-BON FISCAL. Guvernul limitează măsurile ANAF, prin schimbarea legii- SONDAJ

Măsurile inspectorilor ANAF vor fi limitate în această săptămână de o serie de "reglaje" ale Guvernului. 

Magazine și localuri închise pentru sume nejustificate începând de la 300 sau 500 de lei

ANAF va suspenda activitatea unei firme dacă diferența de bani găsită în plus sau minus va fi de 300 sau 500 de lei. Decizia de suspendare a activității firmei va putea fi revocată în aceeași zi, dacă va fi achitată o amendă de zece ori mai mare decât suma constatată ca nescrisă în contabilitatea. 

Ponta: 90% din informațiile din spațiul public, false

"Nu vreau să cădem în extrema cealaltă, a unor abuzuri şi lucruri duse la extrem, motiv pentru care am decis să facem nişte reglaje. Măsura suspendării activităţii unei companii să poată fi luată doar dacă diferenţele găsite de ANAF sunt plus/minus 300 sau 500 lei, altfel se plăteşte doar amendă. Atunci când se ia măsura suspendării activităţii, aceasta să poată fi revocată în aceeaşi zi dacă se plăteşte o amendă de 10 ori suma constatată ca fiind neînscrisă în contabilitate Ai 400 lei în plus în casă? Plăteşti 4.000 lei şi prima dată te iert. A doua oară - asta rămâne să discutăm - putem să punem de 20 ori suma respectivă şi a treia oară să nu mai existe nicio amendă şi să se suspende activitatea", a explicat premierul Victor Ponta, potrivit HotNews

Totodată, prim-ministrul a subliniat că 90% dintre informațiile din spațiul public, despre firme închise pentru datorii de 5 lei nu erau adevărate. Victor Ponta a precizat că a crescut cu 25% numărul de societăți care folosesc case de marcat în primul trimestru, în urma verificărilor inspectorilor ANAF. Măsurile urmează să fie luate în această săptămână sau cel târziu săptămâna viitoare. 

87%, dosare cu prejudiciu de peste un milion de euro

Reacția vine după ce în presă au apărut informații că inspectorii ANAF au închis numeroase magazine și localuri pentru sume derizorii provenite din bacșiș sau sume nefacturate de câțiva lei. ANAF a precizat că 90% dintre cazurile instrumentate anul trecut au vizat prejudicii de peste 1 milion de euro/dosar, iar în primele două luni din 2015 procenajul dosarelor de peste 1 milion de euro a fost de 87% din totalul sesizărilor penale înaintate organelor de anchetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel