Constantin Nicolescu va fi cercetat în stare de libertate

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, nu se mai află sub incidenţa măsurii de arest preventiv. Cei trei magistraţii, care au judecat această cauză, au decis eliberarea sa, informează antena3.ro

Constantin Nicolescu

Nicolescu a aşteptat decizia magistraţilor pe patul de spital. El este internat la spitalul Floreasca în Capitală după operaţia pe cord la care a fost suspus.

În momentul citirii deciziei de către preşedintele completului de judecată, rudele şefului Consiliului Judeţean Argeş au aplaudat.

Curtea de Apel Piteşti a început, miercuri, la ora 12.00, judecarea recursului formulat la măsura arestării preventive în cazul lui Constantin Nicolescu, în absenţa acestuia şi în prezenţa a trei avocaţi de-ai săi, şedinţa încheindu-se după aproximativ trei ore.

În pledoaria rostită în faţa magistraţilor Curţii de Apel Piteşti, Cornel Bădoiu, avocatul lui Constantin Nicolescu, a susţinut că în cazul acuzaţiei potrivit căreia Nicolescu ar fi folosit fonduri europene pe nedrept nu există rapoartele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş şi că apărătorii preşedintelui CJ Argeş au depus documente în care sunt menţionate unităţile şcolare în cauză care au necesitat reparaţii în urma inundaţiilor din 2005.

"Am depus şi o adresă emisă de Prefectura Argeş din 2005 care dovedeşte că instituţiile de învăţământ în cauză au fost afectate de inundaţiile din iulie 2005. Cât priveşte fondurile europene, există două rapoarte din 8 iulie 2005 întocmite de Prefectură şi semnate unul de prefectul Ion Cârstoiu şi celălalt de preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu. Toţi primarii audiaţi la DNA au declarat că erau bucuroşi că s-au obţinut acele fonduri, iar inundaţiile şi intemperiile au existat", a spus avocatul lui Nicolescu, citat de Mediafax

Bădoiu a mai susţinut că nu există elementele constitutive ale infracţiunii de luare de mită şi că inclusiv Cornel Penescu (n.r. - cel de la care Nicolescu ar fi luat mită, potrivit procurorilor anticorupţie) neagă acest lucru.

În ceea ce priveşte acuzaţia potrivit căreia preşedintele Consiliului Judeţean Constantin Nicolescu ar fi intervenit pe lângă primarul PSD Ion Popa al localităţii argeşene Stâlpeni pentru a nu da o amendă unui localnic care şi-a construit o platformă betonată de zece metri pătraţi avocatul Bădoiu a precizat că nici în acest caz nu există probe.

Avocatul Cornel Bădoiu a mai susţinut că actele întocmite până în 24 ianuarie de către Parchet sunt lovite de nulitate deoarece nu sunt evidenţiate într-un proces-verbal.

În replică, reprezentantul Serviciului teritorial Piteşti al DNA, Radu Sevastian, a solicitat respingerea recursului formulat de către avocaţii lui Nicolescu considerând că acesta este "neîntemeiat" şi a invocat pericolul social al faptelor comise de către inculpat, precum şi rezonanţa lor socială.

"Solicit respingerea recursului ca măsură de arestare preventivă. Consider că este neîntemeiat, consider că încheierea de şedinţă e bine motivată şi sunt îndeplinite condiţiile pentru arestarea preventivă. Pot să vă spun că s-a dispus extinderea cercetărilor asupra lui Constantin Nicolescu şi la alte fapte penale care arată caracterul continuu al actelor comise şi le vom preciza la momentul oportun", a declarat procurorul DNA Piteşti Radu Sevastian.

La încheierea şedinţei, procurorul Radu Sevastian a mai precizat că rapoartele ISU Argeş există la dosar, dar cele patru unităţi de învăţământ din municipiile Curtea de Argeş şi Câmpulung Muscel şi din satul Gălăşeşti, comuna Budeasa, reparate cu fonduri europene nu se regăsesc în acea situaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel