Consilierul lui Cioloș dă cărțile pe față despre autostrada Sibiu-Pitești

Cătălin Drulă, consilier al premierului pe probleme de infrastructură, a vorbit, la Digi 24, despre stadiul proiectelor de autostrăzi. 

Cătălin Drulă a declarat că autostrada Sibiu-Pitești nu va fi gata până în 2020, ci mai degrabă în 2023, dacă lucrările vor merge bine. 

Consilierul premierului Dacian Cioloș a spus, despre autostrada Sibiu-Pitești, că  "nu e vorba despre un SF prost făcut, el nu e făcut. Trebuia să fie gata în 15 decembrie pe secţiunile din capete. Ce s-a făcut e foarte puţin, e realizat doar 20% din ce trebuia realizat pe capete, 5% pe întregul contract. Lucrările sunt de o calitate foarte slabă şi cu întârzieri foarte mari. Sper ca săptămâna viitoare să fie luată o decizie privind continuarea contractului. Pe capete este o bucăţică foarte mică realizată. În 2017, pe secţiunile din capete, pot începe lucrările poate la final de an".

Cătălin Drulă a adăugat că "Studiul de fezabilitate este foarte detaliat, practic se predă un proiect la cheie pe care poate începe construcţia. Este proiectul unei autostrăzi prin munţi. Aceste fel de proiect nu s-a mai făcut în România de o asemenea anvergură, e nevoie şi de oameni calificaţi. Dacă decizia e să se rezilieze contractul trebuie găsit un alt consultant. Caietul pentru această licitaţie a fost pregătiti într-un an. Nu s-au păstrat durata de 23 de luni - probabil din motive politice - şi valoarea estimată a acestui studiu. Lansarea licitaţiei care ar urma dacă aceasta e decizia sper să se facă în condiţii adecvate, nu e vorba de mai repede sau mai încet. În scenariul cel mai optimist ar putea începe pe capete în 2017 - 2018 şi pe întregul traseu în 2019. Nu e posibil să fie finalizată în 2020, mai degrabă în 2023 dacă toate merg bine". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel