Conference League. Dan Petrescu (CFR Cluj) pare că se teme și de Inter Club d'Escaldes din Andorra: Orice meci cu o campioană este foarte greu

Facebook - Dan Petrescu
Facebook - Dan Petrescu

Antrenorul formaţiei CFR Cluj, Dan Petrescu, se aşteaptă la o partidă dificilă, joi, cu Inter Club d'Escaldes, din Andorra, în prima manşă a turului doi preliminar al Europa Conference League la fotbal, precizând că orice campioană, fie din San Marino sau Gibraltar, are 'ceva de învingător în ADN'. 

'Nu e important să nu primim gol, important este să câştigăm. Asta este cel mai important. Am văzut cele două meciuri pe care le-au jucat în preliminariile Ligii Campionilor, cu campioana din San Marino şi cu campioana Islandei. Nu e uşor să analizezi o echipă practic nouă, sunt 10 jucători spanioli, un jucător român şi restul, vreo şapte, internaţionali locali din Andorra, care au 70, 60, 50 de meciuri.', a spus Dan Petrescu.

'E clar că e cea mai bună echipă din ultimii ani, a luat trei campionate'

'E clar că e cea mai bună echipă din ultimii ani, a luat trei campionate. Şi campioana din San Marino şi campioana din Gibraltar are ceva de învingător în ADN şi orice meci cu o campioană este foarte greu, mai ales în Europa. Dacă vedeţi rezultatele, nu mai sunt diferenţe mari, nu mai sunt echipe mici şi echipe mari, orice meci este foarte greu şi trebuie să îl pregăteşti foarte bine', a declarat Dan Petrescu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Dan Petrescu recunoaşte însă că ar trebui să se vadă o diferenţă de valoare între campioana României şi cea sa statului Andorra

'Normal, da, diferenţa de valoare este mare. Peste tot însă sunt jucători buni, nu mai este o echipă mică. Iar jucătorii spanioli, indiferent de unde îi iei, ştiu fotbal. Au şi jucători peste 33 de ani, cu experienţă. Au o şansă mai mică, dar vor veni să dea 200% pentru a-şi juca şansa, iar meciul retur va fi unul în care ei au speranţe mari, pentru că este la altitudine mare şi toate echipele au suferit. Niciodată nu au pierdut la scoruri mari în cupele europene, au avut scoruri strânse. Sunt sigur că vor juca 4-4-2, se vor apăra şi vor juca pe contraatac, asta e clar că vor face. Dar e clar că nu mai există diferenţa care exista înainte când spuneai 'Andorra... săracii, nu ştiu de ei' sau 'nu pot să alerge'., a mai spus Dan Petrescu.

'Nu mai este chiar aşa. Nicio echipă care câştigă campionatul nu este slabă', a completat Petrescu. Tehnicianul a criticat decizia Ligii Profesioniste de Fotbal de a programa partida cu FC U Craiova, din etapa a doua a Superligii, duminică, la ora 16:00, când este prognozată caniculă.

'Eu vreau să câştig, atât. Aş fi cel mai fericit, vreau să batem, asta e important să legăm două victorii la rând şi să mergem încrezători la meciul de duminică cu Craiova. Sincer, mă aşteptam şi eu să se amâne meciul, era normal să se amâne, dar dacă au pus meciul la 4, jucăm atunci', a mai spus Dan Petrescu.

Echipa CFR Cluj va întâlni formaţia Inter Club d'Escaldes, din Andorra, joi, de la ora 20:30, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu, din Cluj-Napoca, în prima manşă a turului doi preliminar al Europa Conference League. 

Citește și - CFR Cluj - Rapid, rezultat final. Dan Petrescu și elevii săi, la un pas să fie iar pedepsiți pentru un fotbal „zgârcit și urât“ - Video

CFR Cluj - Rapid, derby-ul primei etape din SuperLiga, s-a jucat sâmbătă seară, pe stadionul din cartierul Gruia, Cluj-Napoca.

CFR Cluj a învins Rapid București, cu scorul de 1-0. A marcat Yuri Matias, în minutul 17. Echipa lui Dan Petrescu a prestat același fotbal „zgârcit, sărac“, în care mai mult s-au apărat.  În ultimele 15-20 de minute au repetat tactica „falimentară“ din ultimele partide, în care au cedat inițiativa ofensivă. 

Rapid a beneficiat de un penalty la ultima fază a meciului, acordat în urma consultării arbitrajului video, după un henţ comis de Ovidiu Hoban la o centrare a lui Alexandru Ioniţă II, însă portarul Cristian Bălgrădean a apărat şutul lui Alexandru Albu (90+8).

Echipele care au evoluat

CFR Cluj:

Bălgrădean - Braun, Kolinger, Yuri, Camora - C. Deac, Muhar, Bordeianu - Jefte, Dugandzic, Petrila 
Rezerve: Sava, Brucic, Graovac, R. Bălan, Gîdea, Hoban, A. Păun, Yeboah, Debeljuh 
Antrenor: Dan Petrescu 

Dan Petrescu a schimbat 8 dintre titularii de la meciul cu Pyunik, de miercuri. Doar portarul Bălgrădean, fundașul stânga Mario Camora și mijlocașul Ciprian Deac au rămas în echipa de startO altă surpriză este reprezentată de apariția lui Kolinger în centrul defensivei. Petrescu susținea în timpul conferinței de presă că este accidentat. 

Rapid: H. Moldovan - Belu-Iordache, D. Grigore, P. Iacob, J. Morais - Pănoiu, Crepulja, Al. Albu, V. Costache - Vojtus, A. Ciobanu 
Rezerve: Drăghia, Dussaut, Ignat, Sefer, Al. Ioniță II, Fl. Ștefan, R. Moise, D. Iordache, Despa 
Antrenor: Adrian Mutu

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu” (Cluj)
Arbitru: Colțescu Sebastian (Bucureşti), A1: Mitruţi Daniel (Craiova), A2: Neacşu George Florin (Câmpulung Muscel)

Arbitru VAR: Ovidiu Hațegan, Arbitru AVAR: Ciprian Danșa.

„Au fost foarte grele ultimele zile”

„Au fost foarte grele ultimele zile, mai ales pentru mine. Din păcate, și pentru patronul echipei. Cred că au fost cele mai grele ore la CFR. A fost o dezamăgire mult prea mare. Sunt conștient că e un moment dificil. La alte echipe e de vreo 5 ani un moment dificil, că nu câștigă nimic.

M-am gândit, CFR mi-a dat mie foarte multe în ultimii ani. Cred că am dat și eu foarte mult. Cred în continuare că există soluții să ieșim din acest derapaj. Așa îl consider, un derapaj. Trebuie să ieșim mai puternici, să ieșim cu capul sus și să aducem rezultatele dorite de public”,  a spus Dan Petrescu, înainte de meci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel