Concluzii MCV România. Birchall la Bruxelles

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va participa la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG), care se va desfăşura marţi la Bruxelles şi va aborda, în discuţiile pe care le va avea în acest context, inclusiv propunerile de reformă ale Uniunii prezentate de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în "Cartea Albă". 

Cu ocazia CAG, va fi adoptat în mod formal proiectul de concluzii al Consiliului pe tema raportului privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), proiect care recunoaşte progresele majore realizate de România pe durata funcţionării mecanismului şi reliefează, alături de recomandările specifice, susţinerea demersurilor autorităţilor române în vederea îndeplinirii obiectivelor MCV, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Înainte de plecarea la Bruxelles, ministrul Ana Birchall a exprimat "deschiderea autorităţilor române de a continua cooperarea cu Comisia Europeană pe elementele vizate de MCV, în vederea îndeplinirii obiectivului comun de finalizare a Mecanismului". 

"Considerăm că este necesar ca cele 12 recomandări din partea Comisiei cuprinse în MCV să aibă un limbaj clar, fără echivoc, un limbaj care să nu mai lase loc la interpretări şi să conţină şi un calendar clar şi specific cu privire atât la implementarea acestora, cât şi la perspectiva finalizării Mecanismului pentru România", arată ministrul delegat, potrivit comunicatului MAE. 

Reuniunea CAG va avea în vedere şi ultimele pregătiri pentru Consiliul European din 9-10 martie, cu participarea şefilor de stat şi de guvern, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel