Comisar UE, SUMĂ AMEȚITOARE propusă pentru redresarea economiei

Pachetul de relansare economică, care este pregătit în prezent pentru a ajuta Uniunea Europeană să îşi revină după pandemia de coronavirus, s-ar putea ridica la aproximativ 1.600 miliarde de euro, a declarat marţi comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, informează Reuters. 

Thierry Breton a confirmat pentru postul francez de televiziune BFM TV că lucrează la un plan de asemenea amploare, împreună cu comisarul european pentru Afaceri Economice, Paolo Gentiloni. Breton a subliniat că un astfel de plan ar fi echivalent cu aproximativ 10% din Produsul Intern Brut al Uniunii Europene.

Comisarul francez a mai spus că prioritatea sa este să ajute IMM-urile adăugând că este nevoie de asemenea de un 'plan Marshall' pentru a ajuta industria turismului din Europa.

Toate statele membre UE să se bucure de acelaşi acces la finanţare şi credit

În plus, Breton a subliniat că vrea ca toate statele membre UE să se bucure de acelaşi acces la finanţare şi credit. Cu toate acestea, sursele citate de Reuters susţin că ţările membre UE nu au ajuns încă la un acord cu privire la aspectele tehnice referitoare la modul în care va fi finanţat acest plan, astfel că şefii de stat şi de guvern vor amâna luarea unei decizii finale la teleconferinţa care va avea loc joi.

Autorităţile spaniole au făcut şi ele un apel pentru un fond de relansare în valoare de 1.500 miliarde de euro, o sumă comparabilă cu cea vehiculată de Thierry Breton, dar de aproape trei ori mai mare decât cea estimată de Klaus Regling, preşedintele Mecanismului European de Stabilitate (ESM).

Sursele diplomatice şi oficialii citaţi de Reuters susţin că la o discuţie pregătitoare cu delegaţii statelor membre UE, care a avut loc luni, Executivul comunitar le-a comunicat că, potrivit estimărilor sale, pandemia de coronavirus ar putea anula până la o zecime din PIB-ul continentului, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel