Colţescu, scandal rasism. De ce a deranjat afirmaţia "ăla negru". CNCD, reacţie

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Csaba Asztalos, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, a explicat de ce afirmaţia lui Sebastian Colţescu despre Pierre Webo, "ăla negru", este un caz de rasism. 

„Eu cred că este un caz de rasism și explic de ce. În primul rând este vorba despre persoana care utilizează acel apelativ. Este un arbitru FIFA/ UEFA care arbitrează la nivel înalt. Există campanii anti-rasism în fotbal. Este adevărat că în România societatea nu a avut o experiență istorică a sclaviei, dar asta nu înseamnă că românii nu înțeleg această exprimare cu negrul… Putea să spună „acela” sau „el”…

Eu sunt convins că arbitrul în cauză nu a avut intenția să discrimineze rasial acea persoană. Nu ai cum să faci asemenea greșeli la nivelul ăsta. Nu cunosc regulile arbitrajului, dar sunt curios în legătură cu limba pe care trebuie să folosească arbitrul delegat. Cred că trebuie să învățăm din acest caz, iar arbitrul să își ceară scuze. Arbitrul are nevoie de cunoaștere și trebuie să fie învățat.

Sunt mulți jucători care spun că în România nu există discriminare, dar să citiți interviul lui Eric de Oliveira, vă aduc aminte de  Wellington când s-au aruncat banane în el, vă aduc aminte de reacția rasistă a lui Nicușor Bancu și penalizările primite de FRF pentru scandările rasiste.

„Albul”… și eu sunt alb… nu am avut istorie… noi n-am fost sclavi. Are cu totul altă însemnătate”, a spus Csaba Asztalos pentru ProSport LIVE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel