Collina, şeful arbitrilor din cadrul FIFA, cere respectarea cu acurateţe a timpului suplimentar de joc

foto ilustrativ: Pexels
foto ilustrativ: Pexels

Timpul suplimentar de joc trebuie adăugat cu exactitate, chiar şi la meciurile cu diferenţe mari de scor, precum cel dintre Liverpool şi Manchester United (7-0), disputat duminica trecută în Premier League, a declarat şeful arbitrilor din cadrul FIFA, italianul Pierluigi Collina, citat de agenţia DPA.

 

Federaţia internaţională de fotbal le-a ordonat cavalerilor fluierului care au oficiat la Cupa Mondială din Qatar să calculeze cât mai precis minutele suplimentare de joc, inclusiv timpul pierdut cu sărbătorirea golurilor.

Acest lucru a dus la prelungiri de 10 minute şi 11 secunde în medie, la turneul final din 2022, comparativ cu 6 minute şi 30 de secunde la Cupa Mondială din Rusia, în 2018.

Timpul efectiv de joc la Mondialul din Qatar a fost de 59 de minute şi 47 de secunde, comparativ cu 55 de minute şi 41 de secunde în Rusia.

Îndrumările adresat arbitrilor în Qatar trebuie acum să fie urmate în toate competiţiile la nivel mondial, începând de la 1 iulie, în urma unei decizii adoptate sâmbăta trecută, cu ocazia Adunării Generale anuale a International Football Association Board (IFAB), organismul care supervizează regulile jocului de fotbal.

Collina a spus că este "de înţeles" de ce au fost acordate doar trei minute adiţionale în repriza secundă a meciului dintre Liverpool şi Manchester United, ţinând cont de proporţiile scorului, dar a subliniat că timpul suplimentar poate fi vital în competiţiile în care diferenţa de goluri este un factor.

"Chiar şi un singur gol marcat sau nemarcat poate face diferenţa, dacă regulamentul competiţiei spune că diferenţa de goluri este relevantă pentru clasamentul de la sfârşitul sezonului", a subliniat italianul.

"Când jucam baseball, era o regula ca, după al şaselea inning, dacă exista o diferenţă de scor mai mare de şase, meciul se încheia. Poate că, pe viitor, putem lua în considerare în legile jocului să spunem că nu trebuie acordat timp suplimentar la sfârşitul meciului, dacă există o diferenţă de 'X' goluri între echipe. Dar acestea ar fi modificări ale regulilor jocului", a subliniat Collina.

"În partida dintre Spania şi Costa Rica de la Cupa Mondială, spaniolii au marcat un gol în minutele suplimentare. Acel gol al ar fi putut costa calificarea Spaniei sau Costa Ricăi în turul următor. Dar înţeleg că adăugarea de timp suplimentar când rezultatul este 7-0 ar fi văzut ca ceva care nu poate fi cu adevărat de înţeles", a adăugat el.

Collina a precizat, totodată, că "jucătorii şi-au dat seama că tragerea de timp nu mai este benefică, pentru că timpul pierdut este de obicei compensat la finalul meciului. Aşa că, odată ce jucătorii şi-au dat seama că nu există niciun beneficiu pierzând timpul, practic au încetat să mai tragă de timp".

De asemenea, Pierluigi Collina le-a cerut arbitrilor sa fie mai proactivi' în reducerea duratei opririlor minore, în care timpul nu este adăugat înapoi, cum ar fi aruncările de la margine, lovituri libere şi cornere, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel