Coșmarul care-l urmărește pe Cioloș. Dragnea cere explicații

Premierul Dacian Cioloș a lansat o temă a Guvernului tehnocrat, a îmbrăcat clădirea Guvernului în ea și a făcut-o dispărută la final de mandat, pasând-o în curtea Parlamentului. 

Vorbim despre ”Cumințenia Pământului”, operă care nu va mai fi achiziționată de Guvern. Parlamentul ar urma să decidă după alegerile parlamentare dacă o cumpără sau nu și din ce fonduri. Dacă premierul tace, liderul PSD, Liviu Dragnea, iese la atac în plină campanie electorală: ”Solicit ferm Guvernului Cioloş să dea explicaţii cu privire la modul în care a fost pregătită şi desfăşurată campania de achiziţie a sculpturii lui Brâncuşi 'Cuminţenia Pământului'. Cei 100.000 de donatori care au fost traşi pe sfoară şi toţi românii au dreptul să afle răspunsuri din partea Guvernului”. 

Liviu Dragnea vrea să mai afle cum s-a ajuns la valoarea de 11 milioane de euro, în condițiile în care expertizele anterioare vorbeau despre cinci milioane de euro. Liderul PSD a mai cerută ca ca Guvernul să precizeze care este conţinutul procesului-verbal încheiat cu proprietarii sculpturii şi mecanismul legal prin care banii strânşi prin subscripţie publică se vor înapoia donatorilor. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel