Toate concediile medicale vor fi plătite în acest an. Nicolae Ciucă anunță suplimentarea bugetului de la Sănătate

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat la şedinţa de Guvern că toate concediile medicale vor fi plătite în acest an, bugetul ministerului Sănătăţii fiind suplimentat în acest sens. 

Premierul dă asigurări şi că se va face tot posibilul pentru a fi evitate posibilele întârzieri. 

"Ceea ce doresc să menționez este că au fost asigurate fonduri suplimentare la Ministerul Sănătății. Sănătatea reprezintă o prioritate pentru Guvernul României și, în felul acesta, în baza analizelor de la Ministerul Sănătății, am alocat fonduri suplimentare, care au vizat toate proiectele de modernizare și de susținere a serviciilor medicale, coroborate, bineînțeles, cu proiectele pe care le avem în derulare din fonduri europene și care urmează să fie accesate și puse în aplicare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Doresc să subliniez un aspect pe care l-am agreat în coaliție și care este cât se poate de important: au fost alocate sumele necesare astfel încât să poată să fie asigurată plata concediilor medicale și avem garanția că, până la finele anului, la următoarea rectificare, toate aceste sume să poată să fie asigurate fără să mai avem întârzieri în acest sens", a declarat Nicolae Ciucă.

Creştere de 30 miliarde lei la PIB

"Agenda de astăzi are în prim plan aprobarea rectificării bugetare, rectificare bugetară care este una pozitivă, bazându-se pe o majorare a PIB, discutăm de o creştere de aproximativ 30 miliarde de lei la bugetul consolidat. De asemenea, avem şi cifrele furnizate de către Institutul Naţional de Statistică pe primele 6 luni, care vin să confirme că măsurile pe care Guvernul le-a luat au reuşit să genereze o creştere a economiei româneşti în pofida crizelor pe care le traversăm şi a cheltuielilor neprevăzute generate atât de criza energetică, cât şi criza de securitate de la graniţa ţării noastre", a afirmat Nicolae Ciucă.

Te-ar putea interesa şi Rectificare bugetară. Au venit banii la stat! Ciucă explică de ce avem o rectificare bugetară pozitivă

Persoanele neasigurate, lista serviciilor medicale de care pot beneficia și condiția. Diferența dintre asigurați si neasigurați. CNAS: 50 de lei pe persoană pe an

Românii care nu au asigurare de sănătate pot beneficia de o serie de servicii medicale de bază, parte din ele menite să depisteze timpuriu unele afecțiuni, dar și pentru degrevarea serviciilor medicale de urgență, potrivit unui proiect de OUG anunțat de Ministerul Sănătății.

Despre pachetul de servicii medicale, precum și impactul financiar pe care îl are acest proiect, ne-a vorbit Mihaela Tănase, purtătorul de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

”Acest proiect de Ordonanță a Guvernului pentru modificarea și completarea Legii Sănătății, a Legii 95, asigură cadrul legal pentru punerea în aplicare a Acordului de împrumut ratificat prin Legea 1/2021, acord de împrumut încheiat între România și Banca Mondială.

Prin cadrul acestui proiect, ținta asumată este de 2 milioane de persoane neasigurate care vor beneficia de un pachet de servicii medicale extins, acordat la medicul de familie”, a declarat, în exclusivitate, pentru DC Medical Mihaela Tănase, purtătorul de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

CITEŞTE MAI MULTE PE DC MEDICAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel