Cîțu se JOACĂ cu ”PRIMA CASĂ”: Acuzații în RAFALĂ la PSD pentru a acoperi propria declarație, caracterizată drept ”fake news”

Florin Cîțu FOTO AGERPRES
Florin Cîțu FOTO AGERPRES

Florin Cîțu face un joc de cuvinte, care, combinat cu atacurile în rafală la PSD, pare a contrazice desființarea ”Prima Casă”. La o analiză mai atentă, ministrul de Finanțe dă aceeași declarație, din care doar omite o parte din propriile afirmații, dar nu neagă anunțul inițial. 

Florin Cîțu a afirmat, într-un interviu pentru Adevărul, că atacurile din Opoziție, despre desființarea programului ”Prima Casă” sunt ”fake news-uri”. 

”Miniștrii care au distrus această economie în ultimii trei ani astăzi vin și ne dau lecții. Oameni care au îndatorat România și au creat probleme, la dobânzi exorbitante, astăzi ne dau lecții.” a răspuns Florin Cîțu. Afirmațiile sunt făcute de ministrul acuzat de PSD că se împrumută dublu față de Guvernele PSD. 

Mai mult, ministrul de Finanțe acuză PSD că a dezechilibrat piața forței de muncă, a alungat investitorii, a suprataxat băncile, a omorât sectorul energetic, ”investitorii pleacă, săracii, de peste tot”. ”Ei vin astăzi și ne dau lecții, ăștia sunt oamenii care ne dau lecții” arată Cîțu.

Răspunzând și la întrebarea despre programul Prima Casă, Florin Cîțu amintește că plafoanele sunt aprobate din 2016, însă, chiar el a spus că sunt plafoanele aprobate, dar se va lua o măsură cu acest program curând. 

În răspuns și la situația despre ”Prima Casă”, Florin Cîțu afirmă: ”Luați declarațiile mele. Programul este în derulare, plafoanele sunt aprobate din 2016 pentru 2017, 2018, 2019, 2020, 2021. Nu este nicio discuție, programul funcționează.” Despre plafonul de 2 miliarde pentru 2020, Cîțu spune ”Sunt acolo”. Mai mult, susține că PSD-ului îi e frică pentru că a spus ”Cîțu că vrea să vină să evalueze un program”.

Ministrul de Finanțe revine cu atacul la PSD: ”Oamenii ăștia știu că banii din mai multe programe s-au dus către sinecuri, către proiecte care nu există. Eu le garantez că voi trimite Inspecția Economică Financiară peste foarte multe proiecte, să vedem cum au fost folosiți banii publici. Veți vedea foarte multe ilegalități acolo, asta e frica celor de la PSD, de asta strigă din gură de șarpe, când vreau să evaluez un program, că vreau să-l închid. Nu e adevărat”.

Întrebat dacă a găsit vreo ilegalitate până acum, de când acuză astfel de situații, el a răspuns că până acum a documentat situația și că va trimite Corpul de Control în mai multe locuri. 

Declarația lui Cîțu despre eliminarea programului Prima Casă, pe care n-o  mai recunoaște

Florin Cîțu a afirmat că nu știe dacă mai e nevoie de Prima Casă, declarând, conform agenției de presă Agerpres: ”Sunt două lucruri. Deja plafoanele pentru 2020 sunt acolo, ne uităm la el dacă face beneficii în societate aşa cum este el structurat astăzi, este un program care a apărut când economia avea nevoie de susținere, astăzi economia nu este în criză, deci nu știm dacă mai e nevoie în această formă. Chiar dacă plafoanele la garanție au scăzut, creditele au crescut în continuare, se vede o tranziție către alte tipuri de credite, se pare că acest program nu este cel care susține singur această piaţă. Vom lua o măsură cu acest program cât de curând". 

Chiar dacă astăzi a spus că este un fake news ceea ce scrie mai sus, Florin Cîțu nu a contrazis declarația inițială. Și ințial a spus că plafoanele pentru 2020 sunt alocate, pentru că sunt din 2016 și evident că banii ”sunt acolo”, așa cum declară și astăzi. În rest, s-a rezumat la a ataca PSD, fără a vorbi despre măsura pe care o va lua „curând” cu privire la acest program, măsură pe care a anunțat-o, când a vorbit despre faptul că nu știe dacă mai e nevoie de ”Prima Casă”, atât timp cât țara nu e în criză. Prin urmare, ministrul a omis o parte din propria afirmație, pe care a etichetat-o despre fake news lansat de PSD, însă aceasta a fost propria sa declarație. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel