Cîțu SARE la ”trompetele PSD”: Țipă când se împrumută acest Guvern. NU recunoaște împrumutul pe 30 de ani

Florin Cîțu   - foto Agerpres
Florin Cîțu - foto Agerpres

Ministrul de Finanțe nu recunoaște că s-a împrumutat pe 30 de ani. Florin Cîțu acuză ”trompetele PSD” care ”țipă” de fiecare dată când se împrumută Guvernul PNL. 

Ministerul Finanţelor a împrumutat 1,4 miliarde de euro din eurobonduri pe 12 ani şi 1,6 miliarde de euro pe 30 de ani, în ceea ce a fost prima ieşire pe pieţele externe pe 2020 a Guvernului României şi care a atras ordine de la investitori de circa 12 miliarde de euro, scria Ziarul Financiar. Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, susține că nu e adevărat că s-a împrumutat pe 30 de ani. 

Întrebat despre împrumutul pe 30 de ani, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a răspuns, la Digi24: ”Noi n-am comunicat încă... Dar dacă vreți de anul trecut, au fost două împrumuturi pe 30 de ani. Guvernul s-a împrumutat 5 miliarde. Aceste trompete ale PSD aruncate acum pe toate televiziunile care țipă când se împrumută acest Guvern uită că anul trecut s-au împrumutat 5 miliarde de euro.”

La insistențele jurnalistului, întrebat dacă anul acesta nu a luat nicio sumă pe 30 de ani, ministrul a răspuns că va comunica în momentul în care se vor împrumuta, completând: ”Dar să știți că anul trecut s-au împrumutat pe 30 de ani, la niște dobânzi foarte mari, de două ori chiar, deci s-au împrumutat 5 miliarde de euro. Nu am văzut același trompete țipând anul trecut despre aceste lucruri”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel