Cîțu SARE la ”trompetele PSD”: Țipă când se împrumută acest Guvern. NU recunoaște împrumutul pe 30 de ani

Roxana Neagu / 27 ian 2020 / 22:04 Salveaza PDF Comentarii
Florin Cîțu   - foto Agerpres
Florin Cîțu - foto Agerpres

Ministrul de Finanțe nu recunoaște că s-a împrumutat pe 30 de ani. Florin Cîțu acuză ”trompetele PSD” care ”țipă” de fiecare dată când se împrumută Guvernul PNL. 

Ministerul Finanţelor a împrumutat 1,4 miliarde de euro din eurobonduri pe 12 ani şi 1,6 miliarde de euro pe 30 de ani, în ceea ce a fost prima ieşire pe pieţele externe pe 2020 a Guvernului României şi care a atras ordine de la investitori de circa 12 miliarde de euro, scria Ziarul Financiar. Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, susține că nu e adevărat că s-a împrumutat pe 30 de ani. 

Întrebat despre împrumutul pe 30 de ani, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a răspuns, la Digi24: ”Noi n-am comunicat încă... Dar dacă vreți de anul trecut, au fost două împrumuturi pe 30 de ani. Guvernul s-a împrumutat 5 miliarde. Aceste trompete ale PSD aruncate acum pe toate televiziunile care țipă când se împrumută acest Guvern uită că anul trecut s-au împrumutat 5 miliarde de euro.”

La insistențele jurnalistului, întrebat dacă anul acesta nu a luat nicio sumă pe 30 de ani, ministrul a răspuns că va comunica în momentul în care se vor împrumuta, completând: ”Dar să știți că anul trecut s-au împrumutat pe 30 de ani, la niște dobânzi foarte mari, de două ori chiar, deci s-au împrumutat 5 miliarde de euro. Nu am văzut același trompete țipând anul trecut despre aceste lucruri”. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29