Cîțu confirmă informațiile DCNews. Bombă: La Transporturi, se IAU bani, NU se dau!

Cîțu confirmă informațiile DCNews. Bombă: La Transporturi, se IAU bani, NU se dau! / Sursă foto: Facebook Florin Cîțu
Cîțu confirmă informațiile DCNews. Bombă: La Transporturi, se IAU bani, NU se dau! / Sursă foto: Facebook Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a confirmat faptul că de la Ministerul Transporturilor vor fi luați bani în urma execuției bugetare.

Premierul Florin Cîțu a confirmat faptul că de la Ministerul Transporturilor vor fi luați bani în urma rectificării bugetare, nu vor fi dați. Declarații au fost făcute astăzi în cadrul unei conferințe de presă. 

"În primul rând, la Ministerul Transporturilor, nu aș vrea să vorbim despre aceste cifre, că nu le vom spune public pentru că încă le discutăm, dar la Ministerul Transporturilor se iau bani, nu se dau, în urma execuției bugetare. În Ministerul Finanțelor avem cotizația la Uniunea Europeană, ajutoare de stat, dobânzi.",  a spus Florin Cîțu în cadrul unei conferințe de presă.

 

Cîțu confirmă informațiile DCNews

Declarațiile lui Florin Cîțu vin după ce surse din Guvern au anunțat, în exclusivitate pentru DC NEWS, că premierul este supărat pe Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, pentru slaba execuţie bugetară din primul semestru al anului. Cifrele execuției bugetare la 6 luni pentru Transporturi, furnizate de sursele din guvern nu corespund deloc cu ce a prezentat ministrul Drulă în urmă cu câteva zile. 

Astfel, la MTI execuţia pe primele 6 luni a fost, de fapt, de 5,68 miliarde lei, reprezentând 40% din bugetul anual (14,27 mld lei) şi 73% din prevederile semestrului I (7,82 mld). La fonduri europene, pe primele 6 luni a făcut plăţi de 2,7 miliarde lei, reprezentând 34% din bugetul aprobat (7,96 mld) şi 61% din prevederile pentru semestrul I (4,42 mld). 

Se pare, aşadar, că execuţia bugetară ar fi de doar 61% din cât şi-a propus ministrul Drulă la început de an, şi de doar 34% din suma alocată ministerului pentru întreg anul. Astfel, premierul Florin Cîţu, care în acest moment pregăteşte rectificarea bugetară, ar fi extrem de supărat pe ministrul Drulă. În presă s-a vorbit despre faptul că ministrul Cătălin Drulă ar fi cerut aproape 3 miliarde de lei pentru Ministerul Transporturilor.

VEZI ȘI: Ministrul Drulă, execuţie bugetară... paralelă. Premierul, supărat

Recent, premierul transmitea: ”Cer responsabilitate și performanță de la miniștri. Nu accept solicitări pentru alocare suplimentară, la rectificarea bugetară, a 40 de miliarde lei, din moment ce execuția, după 6 luni, arată că au rămas 20 de miliarde de lei necheltuiți. Românii trebuie să știe că, în mandatul meu, nu ne batem joc de banii lor”. 

Despre Cătălin Drulă, spunea: ”Rectificarea pornește de la execuție, iar execuția cam pe toate ministerele este sub ce trebuia să fie la jumătatea anului. (...) Sunt proiecte de investiții care au execuție aproape zero. Sunt și la Transporturi câteva proiecte”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel