Ciolacu vrea plângere PENALĂ pe numele lui Vela

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că vrea să depună plângere penală împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela.

Marcel Ciolacu a declarat că s-a consultat cu juriştii partidului şi urmează să decidă dacă deschide o acţiune în instanţă faţă de Vela sau dacă depune plângere penală împotriva acestuia.

'Astăzi am avut prima întâlnire cu juriştii partidului. Mâine o să luăm o hotărâre. Vorbim de răspândire de informaţii false, agravante când este stare de urgenţă, şi vreau să vă reamintesc că domnul Vela este cel care închide presa pentru fake news sau ştiri false, mai exact. Deci, domnul Vela trebuie să îşi dea demisia imediat. Dacă nu are explicaţii, să meargă să răspundă penal. (...)

Dacă juriştii vor considera, categoric. Nu poţi să vii cu asemenea informaţii, tu, ministru care ai obligativitatea să închizi presa când folosesc informaţii false. E de o gravitate excepţională. Ministrul de Interne, care trebuie să vegheze să nu existe informaţii false, vine cu informaţii false', a afirmat liderul PSD.' a precizat Marcel Ciolacu, în cadrul unei intervenții telefonice la emisiunea România 9 de la TVR 1, moderată de Ionuț Cristache.

Amintim faptul că Marcel Vela a afirmat miercuri că se știa că unii primari PSD s-au pregătit pentru a stârni credincioșii ca să asalteze bisericile. Vela a explicat că, prin protocolul încheiat cu BOR, credincioșii stau acasă și vine lumina la ei, astfel că riscul de răspândire a coronavirusului este limitat, la fel și riscul unor altercații cu forțele de ordine.

”Eu, înainte de a face un lucru, în calitate de ministru, e normal că îl anunţ pe primul ministru şi pe preşedinte. Ambii erau la curent cu ce am anunţat aseară. Motivul pentru care am luat deciziile au fost cât se poate de simple: cu toţii dorim să evităm aglomeraţia în seara de Înviere. Biserica a fost foarte deschisă şi apreciez acest lucru", a declarat Marcel Vela, miercuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel