Cine-l înlocuiește pe Vîlceanu în Guvern - surse

Sursă foto: Guvernul României
Sursă foto: Guvernul României

În urma demisiei lui Dan Vîlceanu din guvern, au apărut informații pe surse despre cel care l-ar putea înlocui. 

Premierul Nicolae Ciucă îl va propune ministru interimar al Investiţiilor şi Proiectelor Europene pe Marcel Boloş, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, potrivit unor surse politice, citate de Agerpres. 

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a anunţat miercuri că şi-a înaintat demisia din funcţie. 

Dan Vîlceanu a demisionat

În cursul acestei zile, Dan Vîlceanu a afirmat că a înaintat demisia premierului Nicolae Ciucă.

„În urmă cu aproximativ o oră, după ședința de Guvern, am înaintat demisia domnului premier, așa cum am anunțat și în urmă cu câteva zile”, a spus Dan Vîlceanu, miercuri, 6 aprilie, într-o conferință de presă.

Dan Vîlceanu declarase, sâmbătă, după anunțul anterior că demisionează din funcția de secretar general PNL, că pleacă și de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. A adăugat că nu mai poate fi vorba de încredere în interiorul echipei guvernamentale.

De altfel, și Florin Cîțu a demisionat din funcția de președinte al Partidului Național Liberal. Întrebat, luni, dacă își va da demisia și din funcția de președinte al Senatului, Florin Cîțu a răspuns astfel: „Nu a fost nicio decizie, nicio discuție despre funcția politică de la președinția Senatului”.

În altă ordine de idei, amintim că preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal, Gheorghe Flutur, a afirmat că nu crede că preşedintele Klaus Iohannis va fi prezent la Congresul din data de 10 aprilie. „Va fi un congres cu 1.300 de oameni la Palatul Parlamentului”, a precizat acesta. Vezi AICI

Proiectul ministerului lui Marcel Boloș

În urmă cu două săptămâni, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Marcel Boloș, a făcut un anunț privind schimbarea buletinelor românilor, astfel că actele de identitate tipărite vor fi înlocuite. Oficialul a oferit mai multe detalii, explicând că există și un termen limită în ceea ce privește implementarea modificărilor. "Este un proiect mult aşteptat şi, împreună cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, avem în responsabilitate cartea de identitate electronică împreună cu semnătura electronică calificată  Avem trimestrul IV al anului 2024 ca şi deadline de implementare." a declarat ministrul. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel