Cine este SORIN BUȘE, propunere pentru Ministerul Transporturilor

Sorin Bușe, fost director al Renault Technologie Roumanie, este propunerea premierului Dacian Cioloș pentru funcția de ministru al Transporturilor, dupa că actualul ministru, Dan Costescu, și-a dat demisia.

Sorin Bușe a fost director general al Renault Technologie Roumanie timp de cinci ani între 2010 și 2015.

Timp de cinci ani, Sorin Buşe a fost director general al Renault Technologie Roumanie. Anterior, în perioada 1995-2008, Sorin Buşe s-a alăturat producătorului Toyota, unde a ocupat diferite funcţii, ajungând în final Director General Toyota Motor Manufacturing Canada, cu responsabilitatea deschiderii operaţiunilor industriale în fabrica „greenfield" din Woodstock, Ontario.

Din anul 2008 lucrează în Grupul Renault, unde a fost implicat în strategia Renault în Rusia, iar din iulie 2009 a devenit director executiv adjunct al Renault Technologie Roumanie.

Sorin Buşe s-a născut în 1960 la Bucureşti şi a absolvit Universitatea Politehnică Bucureşti, Facultatea Tehnologia Construcţiilor de Maşini în anul 1985. În perioada 1985-1990 a lucrat în cadrul companiei Electronica din Bucureşti în domeniul proiectării SDV. În anul 1990 a emigrat în Canada, iar timp de cinci ani a fost director de proiect şi director tehnic în industria auto, lucrând pentru furnizori ai companiilor General Motors, Honda, Chrysler, Mitsubishi, Suzuki, Mercedes, scrie Capital.

Legendă foto: Traian Basescu a conferit Ordinul Național Pentru Merit - în grad de Cavaler lui Petru-Sorin Bușe (dr.), în cadrul ceremoniei de decorare a mai multor angajați ai Grupului Dacia-Renault de la Palatul Cotroceni.

Dacian Cioloș a anunțat marți că ministrul Transporturilor, Dan Costescu, ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, ministrul Educației, Adrian Curaj, și ministrul delegat pentru relația cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, au fost schimbați din funcție.

VEZI ȘI: Cine este MARIA LIGOR, propunerea lui Dacian Cioloș

Cine este MIRCEA DUMITRU, propunere pentru Ministerul Educației

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel