Cine este Florin Cîțu, premierul desemnat de Iohannis să formeze noul Guvern. Momentul despre care nu se vorbește acum

Florin Cîțu, desemnat pentru funcția de premier, este actualul ministru al Finanțelor Publice și senator liberal. 

Florin Cîțu a mai fost propus și desemnat o dată prim-ministru, după ce Guvernul Orban a fost demis în urma unei moțiuni de cenzură, dar, cu câteva minute înainte de ședința în care Parlamentul trebuia să îi dea votul de învestitură, a anunțat că-și depune mandatul de premier desemnat.

Florin Cîțu este născut pe 1 aprilie 1972 și este senator PNL din 2016. El a absolvit, în 1996, Grinnell College din SUA, specializarea economie/matematică.

Premierul desemnat a fost economist șef al ING. Anterior revenirii în România, Cîţu a mai lucrat ca economist la Banca Europeană de Investiţii (2003 – 2005) şi la Banca Centrală a Noii Zeelande (2001 – 2003).

În perioada 1997 - 2001, a fost lector la Iowa State University, în SUA. Ca limbi străine cunoscute, din CV reiese că vorbește engleză, franceză și italiană.

Klaus Iohannis, declarații

Președintele Klaus Iohannis a sus că lucrurile s-au „cristalizat” și o coaliție formată din PNL, USR PLUS și UDMR a fost formalizată și a dovedit deja majoritatea în Parlamentul României.

„Cu ocazia consultărilor, liderii formațiunilor care formează coaliția de centru dreapta s-au prezentat împreună și au propus un candidat pentru poziția de prim-ministru. Așadar, luând în considerare toate acestea, am decis să îl desemnez pe domnul Florin Cîțu pentru poziția de prim-ministru”, a spus Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel