Cine este FEMEIA din Guvern care s-a întâlnit cu Jill Biden. Premierul Nicolae Ciucă a desemnat-o direct - FOTO

O femeie din Guvernul României a fost desemnată să se întâlnească cu Prima Doamnă a Americii, Jill Biden, la Ambasada SUA. 

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a desemnat-o pe Mădălina Turza, consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului și coordonator strategic al asistenței umanitare a refugiaților, să reprezinte Guvernul României la întâlnirea de astăzi cu doamna Jill Biden, prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, arată un comunicat de presă al Guvernului.  Întrevederea a avut loc la sediul Ambasadei SUA la București.

Nicolae Ciucă: România e ACASĂ pentru sute de mii de copii și femei care au fugit de război

"De mai bine de două luni România este "acasă" pentru sute de mii de copii, femei, persoane în vârstă care au fugit din calea razboiului. Efortul făcut de români în această perioadă va rămâne simbol al solidarității și al înțelepciunii unei nații care a deschis semenilor ușa spre pace și libertate. Un popor generos care oferă nu doar un acoperiș refugiaților, ci și educație copiilor ucraineni, servicii medicale persoanelor care au nevoie și posibilitatea de a munci celor care doresc să se integreze în societatea românească. Am dorit să transmitem acest mesaj al Guvernului României primei doamne a Statelor Unite ale Americii, precum și gratitudinea noastră pentru sprijinul oferit de Partenerul nostru strategic, în această perioadă extrem de dificilă, în care cetățenii noștri au nevoie de siguranța că sunt protejați în fața oricăror riscuri de securitate”, a transmis premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Ce au discutat Mădălina Turza și Jill Biden

Consilierul de stat Mădălina Turza a prezentat primei doamne a SUA, Jill Biden, strategia de răspuns a României la criza umanitară a refugiaților din Ucraina. De asemenea, a oferit detalii cu privire la asistența psihologică oferită persoanelor care au trecut prin trauma războiului, programele derulate în domeniul sănătății mintale, precum și măsurile aplicate pentru integrarea copiilor ucraineni în sistemul de educație din România, mai arată sursa citată. Totodată, consilierul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului a prezentat mecanismul de coordonare a eforturilor Guvernului cu Agențiile ONU prezente în România și cu societatea civilă, parteneri importanți în gestionarea crizei refugiaților. 

Aplicarea mecanismelor de cooperare europene pentru gestionarea situației provocate de agresiunea rusă din Ucraina a reprezentat un alt subiect abordat în cadrul întrevederii.

Prima doamna a Statelor Unite ale Americii a exprimat deplina susținere pentru oferirea suportului și solidarității față de statele aflate în prima linie în gestionarea crizei ucrainene.

”Faptul că România a reușit să sprijine aproape 900.000 de persoane alungate de război, într-un context social post pandemic complex, arată nu numai capacitatea noastră de a fi solidari și de a ne mobiliza, ci și capacitatea de coordonare instituțională și răspuns rapid al României de la cel mai înalt nivel de decizie al Executivului, până la personalul care lucrează neobosit la punctele de trecere a frontierei”, a declarat Mădălina Turza, Consilier de stat în Cancelaria Prim-Ministrului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel