Cine este Bogdan Aurescu, noul ministru de Externe. Traian Băsescu a semnat decretul

Bogdan Aurescu
Bogdan Aurescu

Schimbări de ultimă oră pe scena politică. Traian Băsescu a semnat decretul de numire în funcție al noului ministru de Externe. Nu este Mihnea Motoc, propunerea inițială făcută de Victor Ponta, ci Bogdan Aurescu, scos din mânecă de premier la întoarcerea în țară. 

Traian Băsescu a spus 'da'

"Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat luni, 24 noiembrie a.c., Decretul prin care se ia act de demisia domnului Teodor-Viorel Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe, şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului. De asemenea, domnul președinte Traian Băsescu a semnat luni, 24 noiembrie a.c., Decretul prin care se numeşte domnul Bogdan-Lucian Aurescu în funcţia de ministru al Afacerilor Externe", anunță comunicatul Administrației Prezidențiale. 

Experiență de 18 ani în MAE

Bogdan Aurescu este diplomat român, secretar de stat în MAE și profesor la Facultatea de Drept din cadrul Universității din București. El este doctor în drept al aceleiași facultăți, cu teza "Conceptul de suveranitate și supremația dreptului internațional", cu distincția "Summa cum laude". Din 1996, Bogdan Aurescu și-a început activitatea în cadrul MAE, la Direcția Juridică și Tratate. El a îndeplinit numeroase funcții în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Bogdan Aurescu a ocupat în MAE, următoarele funcții: consilier la Cabinetul Ministrului, director adjunct al Direcției Juridice și Tratate, director al Cabinetului Ministrului, director al Direcției Drept Internațional și Tratate, director general al Direcției Generale Afaceri Juridice, subsecretar de stat, sgent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, secretar de stat, agent al României la Curtea Internațională de Justiție de la Haga.

Bătut în facultate

În urmă cu doi ani, Bogdan Aurescu, a fost bătut de un cetăţean german de origine română, Adrian Vlad, chiar în incinta Facultăţii de Drept din Bucureşti, din cauza unui litigiu cu statul german al agresorului. 

De ce este unul dintre cei mai titrați diplomați români

Bogdan Aurescu s-a remarcat în dosarul pe care România l-a câştigat în faţa Ucrainei la Curtea Internaţională de Justiţie, pe tema platoului continental din Marea Neagră, în negocierea dosarului privind scutul antirachetă cu SUA sau în negocierile cu Serbia privind minoritatea românească de acolo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel