Cine ar fi crezut: Chelsea riscă falimentul dacă patronul Abramovici nu va pleca până la sfârșitul lunii mai!

Roman Abramovich
Roman Abramovich

Clubul englez de fotbal Chelsea Londra riscă intre în faliment dacă nu îşi va schimba proprietarul până la sfârşitul acestei luni, când va expira licenţa specială acordată de guvern, scrie presa britanică.

Actualul proprietar al grupării de pe Stamford Bridge, miliardarul rus Roman Abramovici a asigurat că nu va pretinde rambursarea împrumuturilor sale către club (evaluate la aproximativ 1,78 miliarde euro), şi a promis că toate veniturile din vânzare vor fi donate unei fundaţii caritabile care ajută victimele războiului din Ucraina. Această promisiune a convins guvernul de la Londra să acorde o licenţă specială clubului Chelsea, valabilă până la 31 mai.

Mass-media engleză scrie însă că Abramovici speră acum să-şi recupereze banii investiţi la Chelsea, iar acest lucru ar încălca sancţiunile impuse de Regatul Unit, care interzice oligarhilor ruşi să facă afaceri pe teritoriul său. Dacă intenţiile sale se confirmă, licenţa specială nu va mai fi reînnoită, iar clubul londonez riscă să intre în faliment.


"Clubul este în pericol să dispară dacă vânzarea nu se va finaliza luna aceasta"



"Clubul este în pericol să dispară dacă vânzarea nu se va finaliza luna aceasta", avertizează postul de televiziune Sky Sports.

De asemenea, dacă Abramovici va solicita rambursarea unei mari părţi din împrumutul său către club, ar creşte considerabil şi suma pe care viitorul proprietar va trebui să o plătească pentru Chelsea, estimată la 3 miliarde de euro.

Săptămâna trecută, Sir Jim Ratcliffe, patronul grupului Ineos, a făcut o ofertă de cumpărare a clubului Chelsea. Omul de afaceri american Todd Boehly, proprietarul echipei de baseball Los Angeles Dodgers, este interesat la rândul său de gruparea londoneză, însă rămâne de văzut dacă schimbarea de poziţie a lui Abramovici nu îi va face pe cei doi potenţiali cumpărători să se răzgândească.

Conducerea Premier League are programată viitoarea sa reuniune pe 8 iunie, dată până la care Chelsea are nevoie de o nouă licenţă pentru a putea lua parte la viitorul sezon, adaugă Sky Sports.

Citește și - Miliardarul care deține clubul Nice a făcut o ofertă uriașă pentru a cumpăra Chelsea

Miliardarul britanic Jim Ratcliffe, patronul grupului Ineos cu activitate în industria chimică, deja proprietar al clubului francez de fotbal Nice şi al echipei cicliste Ineos-Grenadiers, a făcut o ofertă de 4,25 de miliarde de lire sterline (5 miliarde de euro) pentru cumpărarea echipei engleze Chelsea, informează AFP.

Prestigiosul club londonez a fost scos la vânzare pe 2 martie de proprietarul său rus Roman Abramovici, vizat de sancţiuni după invadarea Ucrainei.


"Este o ofertă britanică pentru un club britanic"


"Este o ofertă britanică pentru un club britanic", a explicat vineri grupul Ineos într-un comunicat, promiţând că "va investi în Stamford Bridge pentru a face din el un stadion de talie mondiala", şi în sectorul sportiv pentru a reuni "cei mai buni jucători şi antrenori din lume". Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel